За заводським рецептом: простий та смачний спосіб законсервувати огірки

Автор: Леся Ловіцька

Зараз сезон огірків – багато господарок заготовляють овочі на зиму. Є простий рецепт консервованих огірків, які вийдуть такими ж смачними, як магазинні.

За заводським рецептом: простий та смачний спосіб законсервувати огірки - today.ua

Рецептом поділилася авторка YouTube-каналу "У гостях у Тані". Вона зазначила, що за цим старим та перевіреним рецептом консервують огірки на заводах. Овочі виходять хрусткими, соковитими та дуже смачними. А головне – не потрібно витрачати багато часу на заготівлі.

Кулінарна блогерка порадила замочити огірки перед закруткою, причому надовго – вони мають провести у воду близько 12 години. Такий лайфхак допоможе заповнити порожнечі всередині овочів, забрати білий наліт і зробити огірочки соковитішими.

Інгредієнти на 1 банку ємністю 3 л

  • огірки – скільки поміститься;
  • парасолька кропу;
  • корінь хрону;
  • листя смородини;
  • перець болгарський (дві четвертинки);
  • часник за смаком;
  • лавровий лист;
  • 1 ст. л. чорного перцю горошком;
  • 1 ч. л. духмяного горошку;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 5 ст. л. оцту 9%.

Приготування

Насамперед вимийте банки, які не потрібно стерилізувати. Покладіть на дно зелень, болгарський перець та спеції, а потім огірки – акуратно, щоб не пом'яти їх.

Залийте овочі окропом, прикрийте кришками та злийте воду через 10 хвилин. Потім слід повторити процедуру.

Популярні зараз

Працюючі пенсіонери не отримають у травні доплати за стаж: названа причина

Українцям з низькими пенсіями призначили доплату: хто та скільки отримуватиме

В українців вилучатимуть житло для потреб ЗСУ: що відомо про компенсацію

Тариф на електроенергію у травні залишили по 2,64, але частина населення буде платити за іншою ціною

Після запарювання потрібно додати в банки сіль, цукор, перці горошком та лавровий лист. Залийте огірки окропом, а зверху влийте оцет.

Закрийте банки ключем і переверніть дном догори. Прикрийте їх ковдрою і залиште прогріватися на 12 годин. Такі огірочки можна сміливо зберігати у кухонній шафі або коморі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Тут не потрібно варити маринад, не потрібно вимірювати, скільки там грамів солі та цукру. Все дуже просто, але огірки виходять хрумкі та смачні. Кисло-солодкі, можна сказати, навіть солено-солодкі", – запевнила Тетяна.

Нагадаємо, як приготувати смачні квашені огірки – без оцту та стерилізації.