Today.ua

Заготівля помідорів на зиму: як правильно заморозити овоч, щоб зберегти смак

Літні місяці – чудовий час для заготівлі овочів, фруктів та ягід на зиму. Господині активно працюють, маринуючи огірки та помідори, роблячи варення та джеми або просто заморожуючи свіжі плоди. Пропонуємо дізнатися, як правильно заморозити помідори, щоб вони зберегли смак.

Заморожені помідори можна використовувати для різних страв. Наприклад, їх можна додавати в піцу, салати, рагу та борщ або робити начинку для пирогів. І є кілька способів заморожування смачного овочу: кільцями, кубиком чи пюре. Зробити це просто, головне – дотримуватись певних правил.

Заморожування кільцями

Для початку слід помити овочі та порізати їх тонкими кільцями. Для цього краще вибирати м'ясисті помідори. Після кільця потрібно покласти в один шар на тарілку або дошку, обгорнуту харчовою плівкою, і поставити в морозилку. Коли шматочки помідорів повністю замерзнуть, їх можна перекласти в зип або звичайні пакети та знову покласти в морозилку. Взимку їх можна буде розморозити та покласти в салати чи піцу.

Заморожування кубиком

Заморожені кубиком помідори чудово підходять для приготування рагу чи борщу. Процес заморозки в принципі схожий на варіант із кільцями. Тобто потрібно помити овочі, нарізати великим кубиком, розкласти на обгорнуту плівкою дошку в один шар і заморозити. А потім перекласти в пакет і покласти в морозилку.

Заморожування пюре

У цьому вся варіанті все просто. Щоб приготувати пюре з помідорів та взимку робити з нього соуси чи заправки, потрібно просто промити овочі та перебити їх блендером чи пропустити через м'ясорубку. Після цього готове пюре потрібно розкласти по герметичних контейнерах і поставити в морозилку.

Нагадаємо також кілька способів заморозити вишню на зиму та зберегти її смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ