"Наполеон" напевно люблять усі, але приготувати його готові одиниці. Але тільки не за цим супершвидким і простим рецептом та ще й без випічки.
Заливний "Наполеон" без випічки - рецепт
Інгредієнти:
- 400 листкового печива
- 20 г швидкорозчинного желатину
- 70 мл води
- 5 ст. л. цукру
- 2 яйця
- пакетик ванільного цукру
- 1 ст. л з великою гіркою кукурудзяного крохмалю
- 500 мл молока
- 30 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Желатин залити водою, добре перемішати і залишити набухати 5-10 хвилин.
- У сотейник з товстим дном додати цукор, яйце, ванільний цукор та крохмаль – перемішати. Порційно додати молоко і перемішати віночком, щоб не було грудок.
- Поставити сотейник на вогонь вище за середній, періодично помішуючи віночком.
Коли вміст нагріється, а над сотейником з'явиться пара, потрібно мішати віночком постійно та інтенсивно, щоб крем був однорідний. Коли крем закипить, помішувати ще 20 секунд і зняти спліт. - У гарячий крем додати масло і добре перемішати.
- Туди ж відправити набряклий желатин і добре перемішати, щоб розтанув весь желатин.
- Печиво розламати руками, відклавши невелику кількість крихти, щоб прикрасити торт зверху.
- Змішати основну частину крихти з кремом, перемішати.
- У круглу або квадратну форму викладаємо пергаментний папір, щоб він закривав дно і бортики - так буде легше дістати торт з форми.
- У форму викладаємо тісто, розрівнюємо лопаткою, а зверху прикрашаємо крихтою печива.
- Готовий торт прибираємо в холодильник мінімум на три години, щоб він застиг і просочився.
Готово.
Пропонуємо також скуштувати рецепт тонких ніжних млинців без борошна з начинкою із сирного крему.