Багато українських господинь обов'язково ставлять на святковий стіл оселедець під шубою. Але що як замінити його оригінальнішою закускою?
Ми розповімо, як приготувати смачний фінський салат з буряка, оселедця та зеленого яблука, який відомий під назвою "Росолі".
Рецепт фінського салату з буряка та оселедця
Інгредієнти:
- Буряк – один великий плід
- Картопля – 3 штуки середнього розміру
- Морква – одна штука
- Солоні огірки – 3 штуки
- Зелене кисле яблуко – 1 штука
- Червона цибуля – 1 цибулина
- Оселедець – 250 грамів
- Майонез – 100 грамів
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Буряк, моркву та картоплю потрібно відварити "в мундирі", після чого остудити та очистити.
- Наріжте овочі середнім кубиком.
- Оселедець потрібно очистити і нарізати невеликим кубиком.
- Зелену цибулю слід очистити та дрібно нарізати.
- З яблука треба зняти шкірку і нарізати кубиком.
- Складіть усі інгредієнти для салату в одну велику миску і перемішайте.
- Поперчіть і за необхідності посоліть.
- Додайте майонез і добре перемішайте.
- Поставте салат у холодильник на годину, а потім подавайте до столу в гарному салатнику або порційно. Прикрасити частування можна порубаною зеленню.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом салату з куркою та чорносливом, який теж можна поставити на святковий стіл.