Салат з куркою та чорносливом: рецепт для любителів незвичайних смакових поєднань

Автор: Ольга Березовська

Якщо вам набридли звичні салати, пропонуємо приготувати закуску з курячим м'ясом, горіхами та чорносливом. Така страва здивує незвичайним поєднанням смаків і сподобається навіть справжнім гурманам.

Салат з куркою та чорносливом: рецепт для любителів незвичайних смакових поєднань - today.ua

Салат з куркою, чорносливом та горіхами виходить ніжним та ситним. До того ж виглядає красиво, тож може стати прикрасою святкового столу. А ми розповімо, як приготувати таку оригінальну закуску.

Рецепт салату з куркою та чорносливом

Салат з куркою та чорносливом: рецепт для любителів незвичайних смакових поєднань

Інгредієнти:

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

  • Куряче філе – 400 грамів
  • Чорнослив – 100 грамів
  • Печериці – 150 грамів
  • Цибуля – 1
  • Майонез – 2-3 столові ложки
  • Твердий сир – 150 грамів
  • Волоські горіхи – 50 грамів
  • Олія – 2 столові ложки
  • Сіль та перець – на смак

Салат з куркою та чорносливом: рецепт для любителів незвичайних смакових поєднань

Приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Курку потрібно покласти в каструлю, залити водою, підсолити та варити до готовності.
  2. Цибулю слід очистити, нарізати півкільцями і обсмажити на олії до прозорості.
  3. Печериці – нарізати невеликими шматочками, додати в сковороду до цибулі та присолити.
  4. Обсмажуйте гриби до рум'яності, не забуваючи помішувати.
  5. Остудіть готову курку та цибулю з грибами.
  6. Куряче м'ясо та чорнослив потрібно нарізати великим кубиком.
  7. Тепер можна розпочинати формування салату.
  8. Першим шаром викладіть курку, змастіть її майонезом і зверху покладіть гриби із цибулею.
  9. Наступний шар - чорнослив, його також потрібно змастити майонезом.
  10. Посипте зверху натертим на крупній тертці або нарізаний невеликими кубиками твердим сиром.
  11. Волоські горіхи слід підсушити на сковороді і порубати ножем.
  12. Посипте салат горішками і дайте йому настоятися хоча б одну годину.
  13. Після цього подавайте його до столу, прикрасивши зеленню.

Смачного!

А раніше ми розповідали про те, який інгредієнт зробить котлети неймовірно смачними.