Картопля на гарнір - це універсальна страва, якою складно когось здивувати. Однак є кілька простих способів зробити гарнір смачнішим, зокрема, якщо додати правильні спеції. А ще найсмачніша картопля виходить із хрусткою скоринкою. Зробити таку страву зовсім не складно.
Запечена картопля у спеціях
Інгредієнти:
- дрібна молода картопля - 700 г
- солоне вершкове масло - 2 ст. л.
- оливкова олія - 1 ст. л.
- спеції (розмарин, петрушка, суміш перців) - щіпка
- часник - 1-2 зубчики (можна замінити часниковим порошком)
Багато господинь відварюють картоплю в мундирах, а потім запікають. Однак, можна відразу готувати картоплю у духовці. Все залежить від того, чи ви хочете, щоб картопля мала хрумку скоринку і була м'яка всередині, або ви більше любите картоплю однорідної консистенції.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Тоді відваріть картоплю, злийте воду і акуратно роздавіть кожну картоплину вилкою. Залишіть приблизно на 10 хвилин, щоб картопля охолола.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Готуємо родзинку страви – соус. Змішуємо розтоплене вершкове масло, оливкову олію, сіль, часник та спеції.
Викладаємо картоплю на деко, поливаємо її соусом, або змащуємо за допомогою силіконового пензлика кожну картоплину. Олії не повинно бути так багато, щоб картоплини плавали.
Даємо картоплі постояти близько 10 хвилин, щоб олія всоталася перед випіканням.
Потім випікаємо страву 40-60 хвилин до золотистого кольору та появи скоринки. Перед подачею картоплю можна посипати зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати вишукану картоплю по-французьки у духовці.