М'яка, ніжна та повітряна паска красивого золотистого кольору точно прикрасить святковий стіл на Великдень. Як приготувати це пасхальне частування і надати тісту апетитного жовтого відтінку?
Рецепт "золотої" паски
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Свіжі дріжджі – 25 грамів
- Цукор – 1 склянка
- Молоко – 1 склянка
- Сметана – 50 грамів
- Вершкове масло – 70 грамів
- Сіль – одна дрібка
- Ванільний цукор – 5 грамів
- Куркума – 1 столова ложка
- Яйця – 2 штуки
- Родзинки – 100 грамів
Глазур:
- Яєчний білок – 1 штука
- Цукрова пудра – 3 столові ложки
- Кондитерська посипка – 15 грамів
Приготування:
- Почати готування слід з опари. Щоб її приготувати, потрібно нагріти трохи молоко і розчинити в ньому цукор, сіль і дріжджі.
- Після цього додати три столові ложки борошна, розмішати і поставити на 15 хвилин у тепле місце.
- Коли на опарі з'явиться пінна шапочка, до неї потрібно додати розтоплене вершкове масло, яйця і сметану.
- Ретельно перемішайте і додайте ванільний цукор та борошно, змішане з куркумою.
- Замісіть пластичне та щільне тісто, покладіть його в миску та накрийте рушником.
- Поставте у тепле місце на півтори години.
- Родзинки залийте окропом на п'ять хвилин, після чого злийте воду і просушіть.
- Додайте їх в тісто, що піднялося, і перемішайте.
- Форми для паски потрібно змастити олією і покласти в них трохи тіста, займаючи не більше третини форми.
- Поставте їх у тепле місце на 30 хвилин.
- Потім поставте в нагріту до 180 градусів духовку та випікайте 30-40 хвилин.
- Паски потрібно остудити прямо у формах, а потім акуратно дістати їх і прикрасити глазур'ю.
- Щоб приготувати її, потрібно збити міксером яєчний білок і цукрову пудру до піків.
- Змастіть глазур'ю верх пасок і посипте кондитерською посипкою.
Пропонуємо також рецепт смачної італійської паски, яка називається панеттоне.