Today.ua

“Золота“ паска: покроковий рецепт м'якої та повітряної випічки на Великдень

М'яка, ніжна та повітряна паска красивого золотистого кольору точно прикрасить святковий стіл на Великдень. Як приготувати це пасхальне частування і надати тісту апетитного жовтого відтінку?

Рецепт "золотої" паски

Інгредієнти:

Глазур:

Приготування:

  1. Почати готування слід з опари. Щоб її приготувати, потрібно нагріти трохи молоко і розчинити в ньому цукор, сіль і дріжджі.
  2. Після цього додати три столові ложки борошна, розмішати і поставити на 15 хвилин у тепле місце.
  3. Коли на опарі з'явиться пінна шапочка, до неї потрібно додати розтоплене вершкове масло, яйця і сметану.
  4. Ретельно перемішайте і додайте ванільний цукор та борошно, змішане з куркумою.
  5. Замісіть пластичне та щільне тісто, покладіть його в миску та накрийте рушником.
  6. Поставте у тепле місце на півтори години.
  7. Родзинки залийте окропом на п'ять хвилин, після чого злийте воду і просушіть.
  8. Додайте їх в тісто, що піднялося, і перемішайте.
  9. Форми для паски потрібно змастити олією і покласти в них трохи тіста, займаючи не більше третини форми.
  10. Поставте їх у тепле місце на 30 хвилин.
  11. Потім поставте в нагріту до 180 градусів духовку та випікайте 30-40 хвилин.
  12. Паски потрібно остудити прямо у формах, а потім акуратно дістати їх і прикрасити глазур'ю.
  13. Щоб приготувати її, потрібно збити міксером яєчний білок і цукрову пудру до піків.
  14. Змастіть глазур'ю верх пасок і посипте кондитерською посипкою.

Пропонуємо також рецепт смачної італійської паски, яка називається панеттоне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ