Триває Масляна, і багато господинь активно радують сім'ю різними видами млинців. Пропонуємо скуштувати також ажурні млинці на молоці. Вони завжди виходять смачними, тонкими та повітряними. Як їх приготувати?
Рецепт ажурних млинців на молоці
Інгредієнти:
- Молоко – 300 мілілітрів
- Окріп - 300 мілілітрів
- Борошно - 200 грамів
- Яйця – 3 штуки
- Рослинна олія – 3 столові ложки
- Сіль – половина чайної ложки без гірки
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- У велику миску вбийте яйця та посоліть їх.
- Збийте віночком до стану піни (можна використовувати міксер).
- Тонким струменем влийте в яйця окріп, не перестаючи збивати.
- Додайте просіяне борошно, також не припиняючи збивати масу, а потім влийте молоко та олію.
- Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Тісто для ажурних млинців має вийти досить рідким. За потреби можна додати трохи борошна або, навпаки, молока.
- Відставте тісто на 10 хвилин, а потім можна приступати до запікання млинців.
- Візьміть спеціальну млинцеву сковороду або звичайну з товстим дном або антипригарним покриттям.
- Нагрійте її і змастіть олією або несоленим салом.
- Наливайте невелику кількість тіста на сковороду, акуратно розподіляючи по всій поверхні.
- Запікайте до рум'яності з двох сторін і складайте не тарілку, змащуючи вершковим маслом.
Смачного!
Пропонуємо також інший рецепт млинців на молоці та воді, які відмінно підійдуть для будь-якої начинки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal