Дієтолог пояснила, як регулярне вживання гречки впливає на здоров'я людини

Автор: Ольга Березовська

Гречка – це не тільки смачний, а й дуже корисний для організму людини продукт. Дієтологи кажуть, що вона має унікальні поживні властивості і допомагає підтримувати здоров'я деяких органів.

Дієтолог пояснила, як регулярне вживання гречки впливає на здоров'я людини - today.ua

Дипломований лікар-дієтолог Крісті Дель Коро назвала кілька корисних властивостей гречки. Вона вважає, що цю крупу необхідно їсти якнайчастіше, щоб підтримувати здоров'я.

Здоров'я травної системи

Гречка корисна для здоров'я кишечника і всієї травної системи з низки причин. Крупа є багатим джерелом як розчинної, так і нерозчинної клітковини, яка необхідна для підтримки нормального травлення. Крім того, вона має пребіотичні властивості, що сприяє зростанню корисних кишкових бактерій. Дієтолог також зазначила, що гречка поживніша, ніж інші крупи, тому швидше насичує організм і довше зберігає почуття ситості.

Містить амінокислоти

За словами експерта, гречка - одне з небагатьох джерел білка рослинного походження, відомого як повноцінний білок. Крісті пояснила, що він містить усі дев'ять незамінних амінокислот, які необхідні для здоров'я людини.

Популярні зараз

Відстрочка від мобілізації до ЗСУ діє лише до 9 листопада: що робити потім

Співачка Лана Дель Рей вперше вийшла заміж: хто став обранцем зірки

Точну тривалість відключень світла взимку в Україні передбачити складно, – Галущенко

З 1 жовтня в Україні підвищать тарифи на електроенергію для значної частини споживачів

Баланс цукру в крові

У гречці міститься резистентний крохмаль, тобто той, що проходить через тонкий кишечник, не перетравлюючись. Це допомагає уникати різких стрибків рівня глюкози у крові. Дієтолог каже, що ще однією унікальною властивістю гречки є вміст у ній розчинного вуглеводу D-хіро-інозитолу, який відіграє важливу роль у регуляції рівня цукру в крові.

Дієтолог пояснила, як регулярне вживання гречки впливає на здоров'я людини

Здоров'я серця

Як зазначає Дель Коро, гречка – це один із небагатьох продуктів, у якому міститься високий рівень антиоксиданту під назвою рутин (від також є в інжирі, яблуках та зеленому чаї). Цей антиоксидант підтримує роботу судин і сприяє здоровому кровообігу, має протизапальні властивості та знижує ризик утворення тромбів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вітаміни

Гречка не містить глютену, зате в ній багато клітковини, вітамінів і мінералів. Вона багата на вітамін А, С та Е, а також вітаміни групи В, цинк, фосфор, магній, марганець, селен та антиоксиданти. Тому вона приносить масу користі організму людини.

Пропонуємо вам рецепт корисного сніданку з гречки з горіхами та сухофруктами.