Кутя – це традиційна різдвяна страва, яку готують із пшениці з додаванням сухофруктів, маку та горіхів. А деякі господині додають у ласощі халву, яка робить їх смак цікавішим.
Ми поділимося рецептом різдвяної куті з халвою та горіхами.
Рецепт куті з халвою
Інгредієнти:
- Шліфована пшениця – 1 склянка
- Мак – 1 склянка
- Горіхи – 1 склянка
- Родзинки – 1 склянка
- Халва – 100 грамів
- Цукор – 100 грамів
- Мед – 3 столові ложки
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- За 6-8 годин до початку приготування потрібно замочити мак у холодній воді.
- У каструлю слід налити дві склянки води та всипати склянку пшениці.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння та варити до готовності близько 20 хвилин. А після злити воду та остудити.
- У цей час потрібно перекрутити горіхи та халву через м'ясорубку.
- Родзинки слід промити.
- У великій мисці змішайте родзинки, пшеницю, горіхи, мед та халву.
- Залийте суміш теплою кип'яченою водою так, щоб вона накрила всі інгредієнти.
- Мак потрібно процідити від води та перетерти дерев'яною ступкою до появи білого "молока".
- Після цього додати 50 грамів цукру і ще раз перетерти.
- Додайте його в кутю.
- Всипте цукор, що залишився, перемішайте і подавайте на стіл.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати на Різдво торт з грибами.