Today.ua

Київ знову накрив їдкий дим: у ДСНС попередили, мешканцям яких районів краще не відчиняти вікна

Київ вранці 5 вересня накрив їдкий дим. Через гасіння торф'яних пожеж в області повітря стало настільки брудним, що Київ опинився на 1 місці у світі по рівню забруднення атмосфери.

Концентрація PM2.5 (твердих частинок) у Києві зараз у 25.2 разів вища за рекомендоване ВООЗ середньорічне значення якості повітря, повідомили в ДСНС.

Зокрема, осередки займання на сьогоднішній момент ліквідуються поблизу села Соснівка Вишгородського району та поблизу села Перше Травня Броварського району.

За даними моніторингу Індексу якості повітря столиці, найбільше повітря забруднене у Подільському та Оболонському районах, а також на Троєщині. Проте напрям вітру протягом дня може змінюватися, а значить рівень забрудненості по районах теж може трохи коливатися. У зв'язку з даними обставинами українцям рекомендують тримати вікна зачиненими, особливо вночі та вранці; за наявності включити системи кондиціювання та очищення повітря, а також протягом дня пити багато води та робити вологе прибирання. У разі появи задишки та кашлю слід звертатися до лікаря.

Торф'яний дим вважається більш небезпечним для здоров'я, ніж деревний, оскільки при згорянні торфу виділяється безліч сполук вуглецю, сірки та азоту.

Раніше повідомлялося, якою буде погода в Україні 5-6 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ