Навіщо в борщ потрібно додавати оцет і цукор: розкрито секрет насиченого кольору страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Справжній український борщ повинен бути ароматним і яскраво-червоним. Насичений колір страві надають буряк і томатна паста, однак, секрет не тільки в них. Щоб ваш борщ при приготуванні не втратив колір, потрібно додати в каструлю оцет. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як кислота в борщі змінює його зовнішній вигляд.

Навіщо в борщ потрібно додавати оцет і цукор: розкрито секрет насиченого кольору страви - today.ua

Саме оцет здатний надати борщу додаткову яскравість. Цей інгредієнт не дозволить буряку втратити своє забарвлення і перетворитися борщу з бордового в помаранчевий.

Крім того, через додавання в борщ кислоти, спеції і овочі в борщі будуть смачнішими, а сам бульйон вийде більш ароматним і наваристим. Післясмак після такого борщу буде набагато приємніше.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Використовуйте для борщу звичайний оцет концентрації 3-9%. На 1 літр готового бульйону досить взяти неповну ложку оцту. Якщо ви зварили 5-літрову каструлю борщу, то оцту додайте трохи більше 4-5 столових ложок. Навіщо в борщ потрібно додавати оцет і цукор: розкрито секрет насиченого кольору страви Для смаку борщу, при обсмажуванні овочів, додайте в буряк з морквою трохи цукру. Тоді смак страви буде ще більш гармонійним. І якщо ви трохи переборщили з оцтом, то цукор прибере зайву кислинку.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Раніше повідомлялося, як можна приготувати смачний червоний борщ з магазинною заправкою всього за півгодини.

Головне