Картопля – найпоширеніший овоч в Україні, який часто називають другим хлібом. Стало відомо, який спосіб приготування є найшкідливішим. Такий гарнір потрібно виключити з раціону харчування.
Картоплю можна приготувати різними способами. Однак більшість людей у всьому світі любить саме смажену картоплю – з апетитною золотистою скоринкою та ніжну всередині.
Вчені та медики закликали відмовитися від обожнюваної багатьма картоплі фрі. Це не лише калорійна бомба, а й небезпечна їжа. Справа в тому, що під час смаження олія виділяє канцерогени і стає токсичною для організму. Така їжа не принесе жодної користі, одну шкоду. Вживання смажених страв негативно відбивається на роботі органів та сприяє розвитку різних захворювань.
При смаженні крохмаль у картоплі перетворюється на шкідливі вуглеводи. Після вживання такої страви у крові відразу піднімається рівень глюкози, а підшлункова залоза починає виділяти багато інсуліну, щоб її розщепити. У людини згодом може розвинутися інсулінова резистентність та цукровий діабет.
Популярні зараз
Зеленський зробив заяву про втрати ЗСУ у війні з Росією
Українців, які отримають “1000 грн Зеленського“ за кордоном, змусять повернути гроші
Зеленський готовий запросити Росію на другий Саміт миру
Десятки тисяч українських домогосподарств отримають грошову допомогу від ЄС
Лікарі не вважають корисним навіть картопляне пюре. Справа в тому, що у процесі подрібнення овочів вивільняється багато крохмалю. Така картопля містить велику кількість цукру, тому її не варто їсти людям з цукровим діабетом та ожирінням.
Найкорисніша картопля - у шкірці або так званому мундирі. За такого способу приготування в овочі зберігається максимум вітамінів.
В Україні стрімко дорожчає картопля
Аналітики проекту EastFruit зауважили, що на вітчизняному ринку другий тиждень поспіль дорожчає картопля. Зараз вона надходить партіями по 12-16 грн/кг, тоді як минулого тижня була на 17% дешевшою. Це пов'язано зі скороченням поставок низькоякісного товару та з підвищенням попиту на продукцію. Великі господарства стримують продаж високоякісного товару, надіючись на подальше подорожчання і вищий заробіток.
Картопля в Україні вже в 2,5 рази дорожча, ніж була в аналогічний період минулого року. Причому учасники ринку не планують знижувати ціни.
Раніше було названо найшкідливішу рибу, яку не можна часто їсти, а краще взагалі виключити з раціону харчування.