Пряники – це улюблене частування багатьох людей. Вони продаються в кожній крамниці, але приготувати їх своїми руками також просто. Пропонуємо рецепт м'яких пряників на кефірі, з яким впорається навіть недосвідчений кондитер.
Рецепт домашніх пряників
Інгредієнти:
- Борошно - 6 склянок (може піти трохи більше)
- Цукор – 1,5 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Яйце – 1 штука
- Соняшникова олія – 3 столові ложки
- Ванілін – 1 пакетик
- Сіль – дрібка
- Гашена оцтом сода – 1 чайна ложка
- Вода – половина склянки
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Кефір кімнатної температури слід налити в глибоку миску і додати половину склянки цукру, яйце, сіль і гашену оцтом соду.
- Перемішайте інгредієнти та додайте до них соняшникову олію.
- Помішуючи тісто, введіть борошно.
- Замісіть м'яке та трохи липке тісто.
- Візьміть чисту миску і змастіть олією.
- Покладіть тісто в неї, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на півгодини.
- Далі тісто потрібно розділити на дві частини та розкотити їх у пласти по півтора сантиметри.
- Склянкою або формою виріжте з тіста пряники.
- Перекладіть їх на змащене олією деко і запікайте 20-25 хвилин у нагрітій до 180 градусів духовці.
- У цей час можна приготувати глазур. Для цього потрібно в сотейник насипати склянку цукру, додати ванілін та воду.
- Поставте сотейник на вогонь і варіть, помішуючи, 10 хвилин після закипання.
- Пряники, що остигли, потрібно полити глазур'ю і дати охолонути. Після цього їх можна подавати до чаю.
Смачного!
Пропонуємо також скуштувати молочний десерт без випічки та желатину. Його рецептом ми ділилися раніше.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal