Розкрито головний секрет варіння смачної картоплі

Картопля - найпопулярніша їжа на столах українців. Варіантів приготування цієї страви можна придумати дуже багато, але важливо не допускати найпростіших помилок, адже тоді елементарне пюре у вас вийде не таким смачним, як ви б того хотіли. На польському інтернет-порталі Wirtualna Polska з'явилася корисна інформація про те, як правильно варити картоплю в мундирах і робити пюре.

Розкрито головний секрет варіння смачної картоплі - today.ua

Більшість господинь перед варінням заливають сиру картоплю холодною водою і ставлять каструлю на вогонь. У такому випадку овоч втрачає велику частину поживних речовин, які в ньому містяться. Це і вітамін C, і кальцій з магнієм, залізо, сірку, йод, марганець і натрій. Тому фахівці рекомендують класти картоплю в киплячу воду, а солити її вже в самому кінці приготування, коли картопля вже буде м'якою.

Молоду картоплю перед варінням найкраще чистити і варити на середньому вогні від 15 до 20 хвилин, кинувши овоч в киплячу воду. Стару картоплю краще готувати в мундирі, адже в шкірці зберігається безліч корисних речовин. Тому не поспішайте чистити картоплю, позбавляючи себе вітамінів.Розкрито головний секрет варіння смачної картоплі Для приготування пюре картопля відразу ріжте маленькими шматочками, щоб вона швидше зварилася. Щоб пюре було смачніше, додайте в картопля молоко, цибулю і вершкове масло прямо у воду при варінні, і чекайте, коли картопля добре розвариться.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачні і тонкі млинці, які не будуть рватися і підгорати на сковорідці.

ДЖЕРЕЛОvesti-ua.net