Аджика без цукру та оцту: простий рецепт пікантного соусу на зиму

Автор: Анастасия Березовская

Немає нічого кращого за приготовлену аджику власними руками, адже магазинні закрутки містять величезну кількість шкідливих речовин, які продовжують термін придатності продукту.

Аджика без цукру та оцту: простий рецепт пікантного соусу на зиму - today.ua

Пропонуємо спробувати приготувати пікантну аджику на зиму, в якій не використовується оцет та цукор, що робить її в рази кориснішою.

Аджика без цукру та оцту - рецепт

Помідори для рецепту потрібні соковиті та м'ясисті.

Інгредієнти:

Популярні зараз

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

З'явилася найдоступніша нова Skoda Octavia з дизельним двигуном

  • 500 г помідорів
  • 300 г болгарського перцю
  • 2 гострі стручкові перці
  • голівка часнику
  • 1 ч. л. солі без гірки

Аджика без цукру та оцту: простий рецепт пікантного соусу на зиму

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спосіб приготування:

  1. Помідори та болгарський перець вимити, видалити плодоніжки, білі попки та нарізати крупно.
  2. Гострий перець вимити, видалити прожилки та насіння. Краще це робити в рукавичках, щоб не обпалити руки або не занести гострий сік в очі.
  3. До чаші блендера додати овочі, очищений часник, перебити до однорідної консистенції.
  4. Перелити сік у каструлю, додати сіль, довести до кипіння, проварити 15 хвилин, щоб маса загуснула.
  5. Розлити гарячу аджику по стерилізованих банках, закатати кришками, перевернути догори дном, укутати і тримати до повного охолодження. Після цього банки можна зберігати у темному та прохолодному місці.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що зробити з огірками перед закаткою, щоби вони не скривилися в розсолі.