Баклажанна ікра у багатьох господинь входить до переліку обов'язкових заготовок. Вона ситна та дуже смачна. Спробуйте приготувати овочеву закуску, яка вийде не гіршою за магазинну.
Баклажанна ікра готується із наступних інгредієнтів:
- 2 кг баклажанів;
- 0,5 кг солодкого болгарського перцю;
- 1 кг цибулі;
- 100 мл томатної пасти;
- 150 мл рослинної олії;
- 5 з. часнику;
- 2 ч. л. солі;
- 1 ч. л. цукру;
- 2 ч. л. оцту 9%;
- дрібка чорного перцю.
Насамперед потрібно запекти баклажани та перець. Для цього їх потрібно викласти на деко та залишити на 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Овочі після приготування слід прибрати в пакет - тоді шкірка вилучиться набагато легше. Її можна і залишити, але так страва не буде ніжною.
Популярні зараз
Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні
Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку
Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати
В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи
Наріжте баклажани та перці крупним кубиком. Розігрійте олію в сотейнику і обсмажте цибулю - десяти хвилин буде достатньо. Додайте томатну пасту і протушкуйте ще хвилини три.
Тепер додайте перці та баклажани, обсмажуйте ще п'ять хвилин. За десять хвилин до готовності посоліть і поперчіть ікру, додайте подрібнений часник та оцет. Готово!
Готову баклажанну ікру потрібно розкласти по стерилізованих банках та закатати. Переверніть їх догори дном і накрийте пледом. Охолоджену заготовку на зиму можна зберігати у коморі чи кухонній шафі.
Нагадаємо, як приготувати соковиті баклажани по-корейськи.