Баклажанна ікра: найсмачніший рецепт овочевої закуски на зиму

Автор: Леся Ловіцька

Баклажанна ікра у багатьох господинь входить до переліку обов'язкових заготовок. Вона ситна та дуже смачна. Спробуйте приготувати овочеву закуску, яка вийде не гіршою за магазинну.

Баклажанна ікра: найсмачніший рецепт овочевої закуски на зиму - today.ua

Баклажанна ікра готується із наступних інгредієнтів:

  • 2 кг баклажанів;
  • 0,5 кг солодкого болгарського перцю;
  • 1 кг цибулі;
  • 100 мл томатної пасти;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 5 з. часнику;
  • 2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ч. л. оцту 9%;
  • дрібка чорного перцю.

Насамперед потрібно запекти баклажани та перець. Для цього їх потрібно викласти на деко та залишити на 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.

Овочі після приготування слід прибрати в пакет - тоді шкірка вилучиться набагато легше. Її можна і залишити, але так страва не буде ніжною.

Популярні зараз

Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні

Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку

Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати

В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи

Наріжте баклажани та перці крупним кубиком. Розігрійте олію в сотейнику і обсмажте цибулю - десяти хвилин буде достатньо. Додайте томатну пасту і протушкуйте ще хвилини три.

Тепер додайте перці та баклажани, обсмажуйте ще п'ять хвилин. За десять хвилин до готовності посоліть і поперчіть ікру, додайте подрібнений часник та оцет. Готово!

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Баклажанна ікра: найсмачніший рецепт овочевої закуски на зиму Готову баклажанну ікру потрібно розкласти по стерилізованих банках та закатати. Переверніть їх догори дном і накрийте пледом. Охолоджену заготовку на зиму можна зберігати у коморі чи кухонній шафі.

Нагадаємо, як приготувати соковиті баклажани по-корейськи.