Today.ua

Банани довго не будуть темніти: як правильно зберігати екзотичні фрукти

Банани багаті на вітаміни і мінерали. Експерти розповіли, як правильно зберігати екзотичні фрукти, щоб ті довго не темніли.

Банани – надзвичайно смачні тропічні фрукти. Морозиво, напої, пироги та всілякі десерти з ними не лише смачні, а й корисні. Вони швидко псуються, якщо проігнорувати правила зберігання.

Експерт із гігієни харчових продуктів Таш Блайт розкрив чотири секрети, як зберегти банани свіжими.

Насамперед потрібно вибирати банани, які ще недостатньо стиглі. Вони дозріють у домашніх умовах.

Другий момент – фрукти краще не ставити до холодильника. Банани не люблять низьких температур. Тому їх краще залишити у вазочці, в добре провітрюваному приміщенні. Також не можна розміщувати їх поблизу джерел тепла.

Бананам не подобається знаходитися поруч із іншими фруктами. При дозріванні вони виділяють етилен – газ, який впливає на дозрівання. В результаті, сусіди продовжать дозрівати і швидше псуватимуться.

Не можна зберігати банани у поліетиленових пакетах – вони утримують вологу, яку виділяють фрукти. Це призведе до того, що банани швидко потемніють і стануть несмачними.

Банани можна досить довго зберігати у морозильній камері. Для цього їх потрібно попередньо очистити, нарізати кільцями та викласти на пергамент.

Як варіант можна використовувати блендер чи подрібнити фрукти виделкою. Така маса швидко розморожується, після чого придатна до вживання у різних стравах.

Нагадаємо, як зробити солодкі та смачні бананові млинці по-турецьки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ