Today.ua

Без цукру та борошна: простий рецепт “повітряної“ сирної запіканки на сніданок

Сирна запіканка готується досить просто, але іноді виходить забитою і пригорає. Є простий рецепт, як приготувати смачний десерт на обід. Вам не знадобляться борошно та цукор.

Сирна запіканка - страва, улюблена багатьма з дитинства. У кисломолочному сирі безліч вітамінів та мікроелементів, тому дієтологи радять вживати його регулярно. З цим продуктом можна зробити дивовижні намазки на хліб, млинці, вареники, пироги, сирники та ватрушки. Проте запіканка – безперечний фаворит. Її можна приготувати за нетрадиційним рецептом – без звичних яєць та борошна. Тоді тісто буде набагато ніжнішим.

Складові:

• 1 кг сиру (краще жирного – він корисніший);
• 5 яєць;
• 5 ст. л. манки;
• 100 мл молока;
• пакетик ванільного цукру;
• 1,3 ч. л. кориці;
• родзинки:
• ягоди для прикрашання;
• цукрова пудра.

Спочатку залийте манку молоком та залиште на 15 хвилин. Збийте сир із жовтками, ванільним цукром та корицею за допомогою блендера.

Тепер потрібно в окремій ємності збити білки до піків, акуратно перемішати з рештою інгредієнтів і додати манку.

Родзинки ошпарте окропом і обсушіть паперовими рушниками. Введіть сухофрукти в тісто та доведіть до однорідного стану.

Відправте тісто у форму – оптимально використовувати силіконову, щоб воно не пригорало. Її перевага – не треба не змащувати олією.

Сирна запіканка випікається 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після приготування дайте охолонути десерту і тільки тоді виймайте та ріжте на порційні шматки.

Запіканку посипте цукровою пудрою і прикрасьте ягодами - полуницею, малиною чи суницею. Смачного!

Нагадаємо про вдалий рецепт сирників – їх смак значно покращить секретний інгредієнт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ