Today.ua

Чизкейк з сиром – рецепт ніжного десерту із доступних продуктів

Оригінальний чизкейк готується з дорого вершкового сиру, як маскарпоне. Але є доступніша, але не менш смачна альтернатива – сир. Якщо правильно приготувати страву, то торт виходить неймовірно ніжним та пористим.

Чизкейк із сиру – рецепт

Печиво для рецепту варто брати пухке, типу "До Каві" або "Топлене молоко", щоб його можна було потовкти в крихту для основи.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Печиво пересипаємо в пакет або пару, зав'язуємо та подрібнюємо у крихту за допомогою качалки. Можна також використовувати блендер, щоб перебити печиво.
  2. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло і перемішуємо з печивом. Висипаємо на дно форми і, розрівнюючи, створюємо невисокі борти, і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
  3. Сир можна перетерти через сито або збити блендером, щоб він став однорідним. Додаємо до нього сметану, цукор, цедру лимона та екстракт ванілі, добре перемішуємо або перебиваємо блендером.
  4. Виймаємо форму з холодильника і виливаємо в неї сирну масу. Вдаряємо пару разів форму об стіл, щоб начинка повністю просіла.
  5. Запікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 30-45 хвилин.
  6. Після закінчення часу залишаємо чизкейк ще нудитися в духовці хвилин 10.
  7. Зверху можна прикрасити кремом, збитою сметаною, свіжими ягодами, шоколадом чи горіхами.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати млинці з м'ясом по-мексиканськи. Шеф-кухарі розкрили секрети ідеального тіста на молоці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ