Огірки для закруток оптимально вибирати маленькі, такі найкраще підходять для заготовок на зиму. Однак якщо у вас переростки – не біда. Спробуйте приготувати з них соковитий та смачний салат "Ніжинський" - швидко та із доступних інгредієнтів.
Салат "Ніжинський" можна приготувати з капустою, кабачками, гострим перцем і навіть з помідорами. Однак у традиційному рецепті добавок немає. Вам знадобляться лише огірки, цибуля, кріп та спеції. Така закуска гармонійно поєднується з м'ясом, а також із гарячими гарнірами – картопляним пюре та кашами.
На одну порцію салату вам знадобляться:
- 3 кг огірків;
- 3 кг цибулі;
- 0,5 склянки олії;
- 0,5 склянки оцту 9%;
- 3 ст. л. солі;
- 5 ст. л. цукру;
- пучок кропу;
- мелений перець за смаком.
Простерилізуйте банки та прокип'ятіть кришки. Огірки потрібно промити і залишити на годинку в холодній воді - так вони вийдуть більш хрусткими. Наріжте огірки на кільця, а цибуля - на півкільця, як на салат. Дрібно наріжте свіжий кріп.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Покладіть овочі в глибоку миску. Посипте сіллю, цукром та перцем. Залиште огірки півгодини, щоб вони пустили сік. Перекладіть салат у каструлю і проваріть протягом 10 хвилин.
Влийте олію та оцет, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Готовий салат слід розкласти банками і закатати.
Із вказаних інгредієнтів виходить 6-7 півлітрових баночок. Їх потрібно перевернути і залишити остигати при кімнатній температурі. Укутувати не потрібно, щоб огірки не стали надто м'якими.
Раніше повідомлялося, як приготувати квашені огірки, які за смаком будуть як бочкові.