Today.ua

Що покласти в консервовані огірки, щоб використовувати менше оцту - рецепт із секретним інгредієнтом

Майже кожен рецепт консервації містить сіль, цукор та оцет. Вони потрібні для того, щоб надати смаку, а також щоб продукт довше зберігався і не вибухали банки. Але ці добавки також погіршують корисні властивості маринованих овочів. Але є один секретний інгредієнт, завдяки якому можна додати у рази менше оцту.

Що покласти при консервації у банку, щоб додати менше оцту?

Особливий смак маринованим огіркам надасть звичайнісінький аґрус. Завдяки кислинці ягоди відмінно замінюють добру частку оцту в рецепті. А найголовніше – на смак та тривалість зберігання продукту це ніяк не вплине.

Хрусткі мариновані огірки – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Добре вимиваємо огірки від бруду, зрізаємо "попки" і замочуємо в холодній воді на 4 години.
  2. Зелень вимити та дрібно нарізати. Додати до неї роздавлений або пропущений через прес часник. Отриману суміш викладаємо на дно простерилізованих банок.
  3. Огірки, що простояли у воді, через 4 години перекладаємо в банки, залишивши трохи місця для аґрусу. Насипаємо ягоди аґрусу.
  4. Заливаємо огірки з аґрусом окропом. Через 15 хвилин зливаємо рідину в каструлю, кип'ятимо і знову заливаємо в банки. Через 15 хвилин знову зливаємо рідину в каструлю, додаємо спеції, цукор, сіль та оцет, проварюємо маринад 10 хвилин на маленькому вогні.
  5. Розливаємо маринад банками і закочуємо кришками. Перевертаємо вгору дном і загортаємо у ковдру.
  6. Після остигання банки прибираємо в холодне темне місце.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати дуже смачну кабачкову ікру – рецепт консервації, яка до смаку не відрізнятиметься від магазинної, але буде в рази кориснішою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ