Два секретні інгредієнти, які подарують борщу абсолютно новий смак

Автор: Анастасия Березовская

Кожна господиня має власний перевірений рецепт українського борщу – страви, яку у 2022 році внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Досвідчені кулінари розсекретили два незвичайні інгредієнти, які додадуть страві особливої насолоди та пікантних ноток. Така страва точно не залишить нікого байдужою, а домочадці проситимуть добавки.

Два секретні інгредієнти, які подарують борщу абсолютно новий смак - today.ua

Борщ із чорносливом та маринованими помідорами – рецепт

Складові:

Два секретні інгредієнти, які подарують борщу абсолютно новий смак

  • Буряк
  • Морква
  • Цибулина
  • Вода або м'ясний бульйон – 1 л
  • Картопля – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Капуста – 150 г
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль та перець на смак

І два секретні інгредієнти:

  • Чорнослив – 50 г
  • Мариновані помідори – 4 шт.

Спосіб приготування:

Два секретні інгредієнти, які подарують борщу абсолютно новий смак

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. У розігрітій до 180 градусів духовці запекти буряки протягом 90 хвилин. Готові буряки і моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати.
  2. На розпеченій сковороді трохи обсмажити цибулю, потім додати моркву і готувати до напівготовності. Додати буряки і тушкувати кілька хвилин. Додати томатну пасту, цукор та готувати близько трьох хвилин.
  3. Нарізану кубиками картоплю відправити в гарячий наваристий бульйон або окріп. Додати лавровий лист і готувати до напівготовності картоплі.
  4. Додати в каструлю засмажку та нашатковану капусту, дрібно нарізаний чорнослив та мариновані помідори без шкірки. Посолити, поперчити та готувати 5-7 хвилин.
  5. Під кінець додати часник і зняти борщ із вогню, щоб він настоявся.
  6. Подавати борщ слід зі сметаною, чорним хлібом, салом, зеленою цибулею та сіллю.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати борщ по-маріупольському – рецепт традиційної української страви з рибою.

Головне