Кабачкові котлети із рум'яною скоринкою: простий рецепт соковитої страви на обід

Автор: Леся Ловіцька

Кабачкові котлети виходять дуже ситними та смачними, але при цьому набагато дешевшими, ніж традиційні. Відмінне частування на обід готується максимально просто. Вам знадобляться прості інгредієнти і зовсім небагато часу.

Кабачкові котлети із рум'яною скоринкою: простий рецепт соковитої страви на обід  - today.ua

Нині сезон збирання врожаю кабачків. Вони – одні з найдоступніших овочів. Рецептів цікавих страв із баштанних безліч. Якщо традиційні смажені кабачки та запіканки разом з ікрою вам набридли, спробуйте приготувати кабачкові котлети. Їх можна зробити з наступних інгредієнтів:

  • 600 г кабачків;
  • 400 г м'ясного фаршу;
  • яйце;
  • 600 мл томатного соку;
  • помідор;
  • болгарський перець;
  • цибулина;
  • морква;
  • пшеничне борошно для паніровки;
  • рослинна олія або вершкове масло;
  • сіль та спеції за смаком.

Промийте та очистіть кабачки. Якщо вони молоді – можна готувати зі шкіркою. Натріть овочі на тертці, посолити і залишити хвилин на 20. Після цього потрібно віджати зайву вологу.

Змішайте кабачки із фаршем та натертою цибулею. Додайте яйце, сіль та спеції добре перемішайте – маса має стати однорідною. Змастіть форму олією. Приготуйте овочеву подушку: наріжте помідор, цибулю, моркву та перець на скибочки.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Кабачкові котлети із рум'яною скоринкою: простий рецепт соковитої страви на обід Сформуйте кабачкові котлети мокрими руками, запаніруйте у борошні та викладайте на форму. Залийте томатним соком. Запікайте близько 50 хвилин за температури 180 градусів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Кабачкові котлети можна при подачі посипати зеленню. Вони гармонійно поєднуються із картопляним пюре чи рисом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати кабачкові оладки.