Нерідко господині стикаються з ситуацією, що горох, скільки його не будеш варити, залишається жорстким і несмачним. Чому так відбувається і як правильно зварити ніжне і однорідне пюре?
Перш за все, слід знати, що горох нового врожаю вариться швидше, ніж той, який пролежав у вас вдома або на полиці магазину понад рік. Дата виготовлення на упаковці найчастіше сповіщає покупця про час фасування, а воно, як ви розумієте, мало відповідає термінам збору врожаю. Скільки горох пролежав на складі, ніхто не знає.
У будь-якому випадку, будь-якого віку горох вам не попався, його треба замочити на 5-6 годин, щоб горошини набралися водою і тоді варитися вони будуть швидше. Залийте вимитий горох холодною водою (15 градусів). Тепла вода не підходить, оскільки горох почне закисати, тоді він не буде розварюються і придбає мильний смак.
Важливо! Якщо горох вариться для супу, коли потрібно, щоб горошини зварилися в однорідну масу, то замочувати його не можна. Далі горох необхідно промити, залити свіжою холодною водою і поставити варитися, як тільки почнеться процес кипіння, в цей момент слід насипати у воду з горохом пару пучок харчової соди, тоді горошинки будуть готові набагато швидше.
Популярні зараз
В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат
У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень
Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій
Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину
Дізнайтеся також, як варять картоплю в Польщі. Польські господині використовують різні Лайфхак, щоб картопля вийшла максимально смачною і зберегла корисні речовини.