Як щіпка солі змінює смак і властивості кави: зваріть ароматний напій за новим рецептом

Автор: Шевченко Лилия

Мільйони людей в усьому світі починають свій день з чашки ароматної свіжозвареної кави. Для поліпшення смаку в напій прийнято додавати цукор, молоко або вершки. А ви спробуйте зварити каву з сіллю. Всього щіпка цієї спеції прибере зайву гіркоту, блокує кофеїн і поліпшить властивості вашого ранкового еспресо.

Як щіпка солі змінює смак і властивості кави: зваріть ароматний напій за новим рецептом - today.ua

Додавати сіль до кави необхідно або в момент заварювання, або вже в готовий напій. Сипте кристалики спеції по трошечки, щоб не пересолити, а лише домогтися ідеального смаку. Сіль знизить розчинність кофеїну, прибере надмірну гіркоту. Коли ви будете насолоджуватися напоєм, сіль активізує смакові сольові рецептори на язиці, що в свою чергу буде додатково сприяти придушенню гіркого смаку.

За даними вчених, сіль є ідеальним нейтралізатором гіркоти в каві, в порівнянні з цукром.

Кава з сіллю: рецепт

  • 5 ч. л. свіжозмеленої кави
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 щіпка солі
  • 150 - 200 мл чистої води
  • 3 ст. л. вершків

Спосіб приготування: Як щіпка солі змінює смак і властивості кави: зваріть ароматний напій за новим рецептом Каву насипте в турку, залийте гарячою водою і зваріть еспресо. Окремо в чистій посудині змішайте цукор, сіль, вершки.

Популярні зараз

У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Свіжозаварену каву залийте в ємність з додатковими інгредієнтами. Перемішайте і спробуйте на смак. За бажанням можна додати ще гарячої води, цукрового сиропу, щіпку кориці.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

До кави обов'язково приготуйте легкий і смачний десерт. Шоколадно-кавовий торт без яєць і сметани - рецепт чудового ласощі.

Головне