Квашена капуста з медом виходить ще більш смачною і корисною. Мед збагачує салат найціннішими вітамінами і мікроелементами, захищає від застуд і грипу. Обов'язково приготуйте цю смачну страву, яку не соромно поставити на святковий стіл в новорічну ніч.
Квашена капуста з медом
Інгредієнти:
- 1 кг білокачанної капусти
- 1 морква
- 1 яблуко
- 1 щіпка насіння кмину
Для розсолу:
- 1 води
- 1,5 ст. л. меду
- 2 ст. л. солі
Спосіб приготування:
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Капусту нашаткуйте на спеціальній тертці, моркву натріть на середній або на крупній тертці. Яблуко розрізжте на великі часточки.
Складіть подрібнені овочі у велику миску, перемішайте, але не приминайте їх при цьому. Додайте кмин. Перекладіть моркву з капустою в банки, акуратно утрамбовуючи руками або ложкою. Зверху покладіть по часточці яблука.
Інгредієнти для розсолу змішайте в каструлі, доведіть до кипіння, зніміть з плити. Додайте в розсіл мед, перемішайте, поки він не розчиниться. Гарячою рідиною залийте банки з овочами, вода повинна повністю покрити капусту.
Накрийте ємності марлею, залиште на три дні при кімнатній температурі. Кожен день протикати довгою шпажкою салат в банках до самого дна. Зберігайте в холодному місці.
Смачного!
Квашену капусту можна подавати до м'ясних страв. Наприклад, приготуйте смачні і соковиті котлети по-царськи по простому рецепту.