Взимку можна здорово заощадити бюджет і час приготування страв, якщо вже зараз заготовити квашену капусту, причому не у вигляді салату, а цілими качанами.
З такої капусти можна робити голубці, листи виходять м'якими і еластичними, а також її можна посікти, додаючи в салати, наприклад, в вінегрет, можна приготувати начинку для пиріжків або просто заправити олією і подати до столу в якості закуски.
Квашена капуста цілими качанами
Інгредієнти:
- 5 кг капусти
- 7 л води
- сіль
Спосіб приготування:
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для засолювання капусти качанами знадобиться містка пластикова ємність або велика емальована каструля, її треба обдати окропом і висушити. Капусту слід очистити від верхнього листя, потім за допомогою гострого ножа потрібно вирізати качан на глибину вказівного пальця. Якщо поглиблення буде занадто глибоким, то вилок розвалиться і не буде тримати форму, а якщо занадто дрібним, то овоч не просолиться. У 6-7 л води розчиніть 200 г звичайної кухонної солі, поки кристалики розчиняються, в поглиблення в качанах насипте солі майже доверху. Складіть підготовлені вилки в каструлю, ямками вгору. Залийте розсолом, він повинен повністю покривати овочі.
Встановіть гніт і накрийте кришкою. Через пару днів потрібно буде перевірити рівень води, якщо її стало менше, то долийте. Дегустувати капусту можна через місяць.
Смачного!
Запишіть собі також рецепт смачного і хрусткого салату: квашена капуста, яка ніколи не темніє.