Today.ua

Названий доступний продукт, який допоможе помідорам швидше почервоніти на грядці та стати солодшими

З тієї чи іншої причини до збирання врожаю помідори можуть не встигнути дозріти. Переживаючи, що може поширитися фітофтора або різко змінитися погода, городникам доводиться знімати ще зелені помідори з грядки. Однак один продукт, який, напевно, є в холодильнику кожної господині, допоможе прискорити процес дозрівання помідорів.

Овочі будуть кориснішими, якщо дозріють, не лежачи в коробці, а ще знаходячись в землі на грядці. Але щоб не ризикувати врожаєм, можна скористатися чудо-підживленням з томатної пасти, яке, за словами досвідчених городників, творить дива.

Підгодовуючи, по суті, помідори помідорами, прискорюється процес дозрівання, і плюс до всього врожай стане значно солодшим. А річ у тому, що в томатній пасті є високий вміст лікопену. Коли ця речовина потрапляє у ґрунт, кущам помідорів не потрібно виробляти її, що прискорює процес дозрівання.

Однак найважливіше – у томатній пасті не повинно бути солі.

Підживлення для помідорів з томатної пасти для дозрівання врожаю

Для приготування підживлення потрібно взяти 10 літрів теплої води, що відстоялася, і додати в неї три столові ложки томатної пасти без солі.

Спочатку потрібно провести звичайний полив, а потім під кожен кущ вилити по літру томатного розчину. Повторити підживлення можна через 10-14 днів.

Нагадаємо, городники розповіли, що робити, якщо капуста почала гнити у середині та на корені: чи можна врятувати врожай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ