Today.ua

Персиковий пиріг до чаю: простий рецепт запашного десерту на сніданок

Персиковий пиріг відмінно підійде в якості першого прийому їжі. Його можна швидко приготувати на сніданок або подати після обіду – до чаю чи кави. Є простий рецепт десерту із підручних інгредієнтів.

Зараз сезон персиків, з яких можна приготувати безліч солодких ласощів. Ароматний, соковитий та дуже смачний персиковий пиріг – один із них.

Вам знадобляться:

• 4 яйця;
• 200 г борошна;
• 200 г вершкового масла;
• 150 г цукру;
• 1 ч. л. розпушувача;
• 2 персики;
• цедра одного лимона;
• пакетик ванільного цукру.

Вершкове масло потрібно використовувати кімнатної температури - тому його слід заздалегідь вийняти з холодильника. Збивайте його міксером разом із цукром, поступово вводьте яйця.

Просійте борошно і додайте до нього розпушувач - так випічка вийде більш пишною і повітряною. Лимон потрібно натерти на тертці, щоб одержати цедру. Персики добре промийте та наріжте на невеликі скибочки.

Змішайте яєчну масу та борошном, додайте ванільний цукор та цедру. Перемішайте масу до однорідності.

Розігрійте духовку до 170 градусів. Форму для випічки потрібно змастити вершковим маслом, перелити туди тісто та розрівняти силіконовою лопаткою. Зверху укладайте фруктові часточки, який потрібно трохи "втопити" у тісті.

Випікайте персиковий пиріг близько 50 хвилин. Готовність потрібно перевірити бамбуковими шпажками. Під час подачі десерт можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати смачний тертий пиріг із найпростіших інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ