Тверді та хрусткі: секрет консервації ідеальних солоних огірків

Немає нічого прекраснішого за твердий і хрусткий огірочок, який взимку дістаєш із банки, щоб закусити засмажену картоплю з цибулею. Але не у всіх господинь виходять саме такі огірки. Найчастіше вони є м'якими та водянистими. Досвідчені кулінари розповіли, як цього уникнути.

Тверді та хрусткі: секрет консервації ідеальних солоних огірків - today.ua

Є кілька тонкощів, за якими вдасться заготовити на зиму прекрасну закуску. Хрусткі консервовані огірки – секрети приготування

Як обрати огірки для консервації?

Багато хто бере на закатку салатні огірки, які найчастіше і перетворюються "на кашу". Найбільш підходять для цього сорти з тонкою шкіркою і вираженими пухирцями.

Огірочки мають бути невеликими, максимум 10 сантиметрів завдовжки.

В ідеалі для закруток використовуються свіжі огірки - щойно з грядки. Або ті, що після збирання врожаю зберігалися не більше як добу. Річ у тому, що чим довше лежать зірвані огірки, тим пухкішою стає їхня структура. Тверді та хрусткі: секрет консервації ідеальних солоних огірків

Що потрібно зробити з огірками перед консервацією?

Замочити у холодній воді.

Чим довше пролежали огірки після того, як їх зірвали, тим довше їх потрібно потримати у воді. Найкраще пару годин.

Щойно зірвані з грядки огірки можна не замочувати, але якщо рослини добре поливалися, а врожай зібрали вранці – тоді вони максимально соковиті.

Що покласти у банку з огірками для консервації?

Найкраще – кріп та часник. Але часник сприяє розм'якшенню огірків, тому не рекомендується класти більше ніж 15 г часнику на один кілограм овочів.

Зберегти хрускіт допоможе хрін та листя дуба.

У жодному разі не використовуйте йодовану сіль, адже вона кардинально змінює смак і щільність овочів, а також часто призводить до того, що з банок вибухають кришки. Використовувати потрібно лише кам'яну сіль. Тверді та хрусткі: секрет консервації ідеальних солоних огірків Не рекомендується піддавати огірки тривалій термічній обробці, оскільки це призведе до втрати хрусту. А тому краще обирати рецепти для консервації, де все обмежується заливанням в банку гарячого розсолу.

Пропонуємо вам спробувати приготувати огірки консервовані без оцту і цукру. Досвідчені кулінари розповіли, що додати до закатки.