Узвар - одна з традиційних різдвяних страв, які подаються на стіл у Святвечір. Як правильно зварити святковий напій і в чому його користь?
Різдвяний узвар - це напій, який можна подавати як холодним, так і теплим. Готується він із сухофруктів і має масу корисних властивостей для організму людини.
За традицією на Святвечір вся сім'я збирається за столом і пригощається 12 пісними стравами, одним з яких є узвар. Все що потрібно для його приготування, просто довести до кипіння всі інгредієнти. Прибирати в холодильник напій не потрібно, головне щоб він охолонув при кімнатній температурі.
Узвар - рецепт
Інгредієнти:
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
- Мед - 100 грамів
- Чорнослив - 200 грамів
- Сушені груші - 200 грамів
- Сушені яблука - 200 грамів
- Ізюм - 100 грамів
- Вода - 5 літрів
Спосіб приготування:
- Промийте сухофрукти в проточній воді та залийте на 10 хвилин холодною водою.
- Налийте в каструлю 5 літрів води та додайте груші і яблука - варіть 15 хвилин на повільному вогні. Додайте чорнослив і родзинки - варіть ще 10-15 хвилин.
- Вимикаємо газ і накриваємо кришкою напій. Даємо йому настоятися протягом 2-3 годин.
- Процідити узвар і додати мед.
Готово. Смачного!
Напій із сухофруктів позитивно впливає на людський організм, допомагає виводити шлаки й токсини, сприятливо впливає на шкіру, волосся і нігті, допомагає в роботі судин, серця, шлунково-кишкового тракту і шлунка.
Пропонуємо вам також ознайомитися з двома рецептами святкової куті на основі пшениці та рису.