Today.ua

Традиційний узвар із сухофруктів - рецепт однієї з 12 пісних різдвяних страв

Узвар - одна з традиційних різдвяних страв, які подаються на стіл у Святвечір. Як правильно зварити святковий напій і в чому його користь?

Різдвяний узвар - це напій, який можна подавати як холодним, так і теплим. Готується він із сухофруктів і має масу корисних властивостей для організму людини.

За традицією на Святвечір вся сім'я збирається за столом і пригощається 12 пісними стравами, одним з яких є узвар. Все що потрібно для його приготування, просто довести до кипіння всі інгредієнти. Прибирати в холодильник напій не потрібно, головне щоб він охолонув при кімнатній температурі.

Узвар - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Промийте сухофрукти в проточній воді та залийте на 10 хвилин холодною водою.
  2. Налийте в каструлю 5 літрів води та додайте груші і яблука - варіть 15 хвилин на повільному вогні. Додайте чорнослив і родзинки - варіть ще 10-15 хвилин.
  3. Вимикаємо газ і накриваємо кришкою напій. Даємо йому настоятися протягом 2-3 годин.
  4. Процідити узвар і додати мед.

Готово. Смачного!

Напій із сухофруктів позитивно впливає на людський організм, допомагає виводити шлаки й токсини, сприятливо впливає на шкіру, волосся і нігті, допомагає в роботі судин, серця, шлунково-кишкового тракту і шлунка.

Пропонуємо вам також ознайомитися з двома рецептами святкової куті на основі пшениці та рису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ