Смачні гливи до зимових свят: поради по засолюванні грибів

Поки гливи на ринку коштують недорого, можна заготовити їх на зиму. Під час свят у вас буде відмінна закуска або інгредієнт для салатів. Засолити гриби на зиму можна холодним способом, який не забере багато часу і сил.

Смачні гливи до зимових свят: поради по засолюванні грибів - today.ua

Для консервації можна використовувати фермерські або лісові гливи. У будь-якому випадку заготовка вийде смачною. Використовуйте капелюшки і молоденькі ніжки глив. Жорсткі частини гриба краще зрізати і, наприклад, підсмажити з цибулькою на олії.

Рецепт холодного способу засолювання глив

Інгредієнти:

  • 2 кг глив
  • 200 г великої повареної солі без додавання йоду
  • За 10 листочків дуба і вишні
  • 10 горошин чорного перцю
  • 4 лаврові листки
  • 1 ч. Л. сушеного базиліка

Спосіб приготування:Смачні гливи до зимових свят: поради по засолюванні грибів Гливи необхідно промити і злегка обсушити. Наріжте підготовлені капелюшки на невеликі шматочки. У велику емальовану каструлю насипте третю частину солі, гарненько розрівняйте, викладіть шар грибів гладкою стороною капелюшків вниз. Посипте сушеним базиліком, подрібненими листочками лавра, ложкою солі. Покладіть кілька листочків дуба і вишні. Знову викладіть шар грибів і посипте приправами. Продовжуйте, поки продукти не закінчаться.

Зверху накрийте вміст каструлі складеної в кілька шарів марлею, поставте під гніт (перевернута тарілка і на ній банку з водою для обважнення). У такому вигляді гливи повинні просолюється 3 дні при температурі близько 18 градусів тепла, потім перенесіть ємність в підвал або поставте в холодильник.

Через тиждень після приготування частина грибів можна їсти. Термін придатності такої заготовки шість місяців. На новорічні свята якраз вистачить.

Смачного!

Дізнайтеся також секрети приготування червоного борщу з квашеною капустою і квасолею. Блюдо виходить особливо ароматним, смачним і корисним для здоров'я.