Секрет приготування соковитих котлет: господиням доведеться забути про звичний інгредієнт

Кожна господиня прагне приготувати свої котлети найсмачнішими і найсоковитішими. Можна експериментувати з м'ясом, начинками і способом приготування цієї страви, але головний секрет полягає в найпростіших речах. Розповімо вам, як приготувати котлетний фарш, щоб котлетки з нього не підгоріли, не були жорсткими, і не розлазилися по сковорідці.

Секрет приготування соковитих котлет: господиням доведеться забути про звичний інгредієнт - today.ua

Досвідчені експерти кулінарії радять не додавати до фаршу яйце. Як же так, скажете ви! Мало хто знає, що саме яйця роблять котлети більш жорсткими. Щоб "скріпити" ваш фарш і зробити м'ясо соковитішим, додайте у ваші котлети натертий кабачок або картоплю.

Що стосується цибулі, то її можна дрібно нарізати, або прокрутити на м'ясорубці чи блендері. Для соковитості котлет можна додати у фарш холодну воду або вершкове масло.

Для котлет традиційно звикли брати свинячо-яловичий фарш, але нічим не гірші, хоч і більш жирними, виходять котлети з чисто свинячого фаршу. У фарш можна додати трохи курки, причому м'ясо краще не перекручувати через м'ясорубку, а дрібно порубати. Ви здивуєтеся, наскільки соковитішою вийде ваша страва.Секрет приготування соковитих котлет: господиням доведеться забути про звичний інгредієнт Перед смаженням котлети можете обваляти у борошні, панірувальних сухарях або навіть в подрібнених чіпсах. Але без панірування ваші котлетки також вийдуть смачними, і менш калорійними.

Готуйте котлети на вогні трохи більше середнього, якщо хочете надати їм апетитної скоринки. Як тільки одна сторона підрум'яниться, зменшіть вогонь і переверніть котлетки. Друга сторона буде готуватися трохи довше. Коли котлети будуть практично готові, залиште їх під кришкою хвилин 5-7 трохи потушкуватися, додавши на дно води.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний і ароматний шашлик, не виходячи з дому.

ДЖЕРЕЛОbelnovosti.by