Today.ua

Що приготувати на обід: покроковий рецепт розсипчастого плову з куркою на сковороді

Класичний плов готується з баранини чи свинини, крім того, використовується спеціальний сорт рису. Але приготувати цю смачну страву можна і з доступніших продуктів – звичайного круглого рису та курячого м'яса. Вона виходить не менш смачною та ситною, незважаючи на те, що готування займе набагато менше часу.

Пропонуємо рецепт смачного розсипчастого плову з куркою на сковороді.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно почистити цибулю і нарізати її великими шматочками.
  2. Моркву слід промити, почистити і натерти на великій тертці або нарізати тонкими півкільцями.
  3. Потім необхідно нарізати куряче філе на невеликі шматочки.
  4. На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній цибулю до золотистого кольору.
  5. Додайте моркву та обсмажуйте 3-5 хвилин.
  6. Потім покладіть у сковороду куряче м'ясо, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин.
  7. Після цього в страву потрібно додати спеції. Краще якщо це будуть куркума, барбарис, зіра, суміш перців і, звичайно, сіль.
  8. Додайте до сковороди води так, щоб вона покривала м'ясо. Накрийте кришкою і тушкуйте 20-25 хвилин.
  9. Ретельно промийте рис та засипте їм м'ясо, не перемішуючи.
  10. Знову залийте воду, щоб вона на півтора-два сантиметри покривала рис.
  11. Тушкуйте під кришкою 15 хвилин.
  12. Потім у рис покладіть зубчики часнику, не очищаючи його.
  13. Накрийте кришкою сковороду і готуйте до повного вбирання води - близько 10 хвилин.
  14. Дайте плову настоятися 10-15 хвилин і потім подавайте його на стіл.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт лінивих котлет по-київськи, з якими зможе впоратися навіть кухар-початківець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ