Що робити, якщо холодець помутнішав: прості способи виправити ситуацію

Автор: Ольга Березовська

Холодець – це улюблена страва багатьох українців. Але що робити, якщо під час приготування бульйон став каламутним та не дуже апетитним? Виправити проблему можна двома простими способами.

Що робити, якщо холодець помутнішав: прості способи виправити ситуацію - today.ua

Існує два дієві методи зробити бульйон для холодцю прозорішим, якщо він у процесі варіння став каламутним. Ми розповімо про них.

Як освітлити бульйон для холодцю?

Яєчні білки та лимонний сік

Поставте бульйон на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього процідіть через марлю та влийте трохи лимонного соку. Відставте бульйон на дві години, а потім додайте до нього два збиті вінчиком яєчні білки, змішані з холодною водою.

Що робити, якщо холодець помутнішав: прості способи виправити ситуацію

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Поставте каструлю на плиту і доведіть бульйон до кипіння на повільному вогні, не накриваючи посуд кришкою. Зніміть пінку, що утворилася, і яєчні білки, що згорнулися.

Морква та яєчні білки

Якщо під час варіння бульйон став каламутним, треба дістати з нього м'ясо. У невелику миску натерти одну моркву середнього розміру і додати до неї два збиті до однорідності яєчні білки.

Що робити, якщо холодець помутнішав: прості способи виправити ситуацію

Влийте отриману масу в киплячий бульйон і проваріть на середньому вогні, не накриваючи кришкою каструлю, 5-7 хвилин. Після цього процідіть бульйон через сито чи марлю.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У деяких випадках ця процедура може не допомогти з першого разу, тому її можна повторити.

А раніше ми писали про те, як легко очистити гарбуз.

Головне