Бажаєте приготувати легкий та смачний десерт до чаю чи кави? Пропонуємо рецепт неймовірно ніжного та ароматного ванільного торта з солодкою глазур'ю.
Цей простий у приготуванні десерт – чудове рішення для тих, хто хоче порадувати себе та близьких чимось незвичайним.
Рецепт ванільного торта з глазур'ю
Інгредієнти:
- Цукор – 380 грамів
- Рослинна олія – половина склянки
- Яйця – 3 штуки
- Сметана – половина склянки
- Борошно - 350 грамів
- Ванільний екстракт – 1 столова ложка
- Розпушувач – 3 чайні ложки
- Сіль – половина чайної ложки
- Молоко – 300 мілілітрів
Глазур:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Вершкове масло – 170 грамів
- Цукрова пудра – 2 склянки
- Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
- Збиті вершки – 1 столова ложка
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Приготування:
- Для початку слід змішати у великій мисці рослинну олію, цукор, яйця та ванільний екстракт.
- Збийте інгредієнти міксером до однорідності.
- Додайте сметану і ретельно перемішайте.
- В іншому посуді потрібно змішати борошно, сіль та розпушувач.
- Суху суміш і молоко потрібно в два заходи додати до яєчно-олійної маси та збити міксером на низькій швидкості.
- Вилийте тісто для бісквіту у форму, змащену олією, і випікайте близько пів години при 180 градусах.
- Готовність коржа можна визначити зубочисткою. Якщо вставити її в центр коржа і вона залишиться чистою, він готовий.
- Поки випікається бісквіт, можна зробити глазур.
- Вершкове масло наріжте кубиком і збивайте міксером на низькій швидкості, доки воно не стане білим.
- Додайте цукрову пудру, вершки та ванільний екстракт.
- Ретельно перемішайте міксером.
- Поставте на повільний вогонь і збивайте, збільшивши швидкість, 3-5 хвилин.
- Потім намажте глазур'ю охоловший бісквіт і через пів години подавайте його до столу.
Смачного!
А раніше ми ділилися простим рецептом медовика на сковороді.