Смачніше магазинного: простий рецепт ванільного торта з глазур'ю

Автор: Ольга Березовська

Бажаєте приготувати легкий та смачний десерт до чаю чи кави? Пропонуємо рецепт неймовірно ніжного та ароматного ванільного торта з солодкою глазур'ю.

Смачніше магазинного: простий рецепт ванільного торта з глазур'ю - today.ua

Цей простий у приготуванні десерт – чудове рішення для тих, хто хоче порадувати себе та близьких чимось незвичайним.

Рецепт ванільного торта з глазур'ю

Інгредієнти:

  • Цукор – 380 грамів
  • Рослинна олія – половина склянки
  • Яйця – 3 штуки
  • Сметана – половина склянки
  • Борошно - 350 грамів
  • Ванільний екстракт – 1 столова ложка
  • Розпушувач – 3 чайні ложки
  • Сіль – половина чайної ложки
  • Молоко – 300 мілілітрів

Глазур:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  • Вершкове масло – 170 грамів
  • Цукрова пудра – 2 склянки
  • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
  • Збиті вершки – 1 столова ложка

Смачніше магазинного: простий рецепт ванільного торта з глазур'ю

Популярні зараз

ЗСУ можуть отримати балістичні ракети, які летять на 300 км

Уряд ухвалив рішення щодо підвищення зарплати частині бюджетників

В Україні посилили умови для виходу на пенсію

У світі найближчим часом стрімко зросте ціна на золото: долар втрачає лідерство

Приготування:

  1. Для початку слід змішати у великій мисці рослинну олію, цукор, яйця та ванільний екстракт.
  2. Збийте інгредієнти міксером до однорідності.
  3. Додайте сметану і ретельно перемішайте.
  4. В іншому посуді потрібно змішати борошно, сіль та розпушувач.
  5. Суху суміш і молоко потрібно в два заходи додати до яєчно-олійної маси та збити міксером на низькій швидкості.
  6. Вилийте тісто для бісквіту у форму, змащену олією, і випікайте близько пів години при 180 градусах.
  7. Готовність коржа можна визначити зубочисткою. Якщо вставити її в центр коржа і вона залишиться чистою, він готовий.
  8. Поки випікається бісквіт, можна зробити глазур.
  9. Вершкове масло наріжте кубиком і збивайте міксером на низькій швидкості, доки воно не стане білим.
  10. Додайте цукрову пудру, вершки та ванільний екстракт.
  11. Ретельно перемішайте міксером.
  12. Поставте на повільний вогонь і збивайте, збільшивши швидкість, 3-5 хвилин.
  13. Потім намажте глазур'ю охоловший бісквіт і через пів години подавайте його до столу.

Смачніше магазинного: простий рецепт ванільного торта з глазур'ю

Смачного!

А раніше ми ділилися простим рецептом медовика на сковороді.