Today.ua

Страви в духовці на Новий рік 2021: варіанти смачних рецептів з м'яса та овочів

Страви на новорічному столі в рік Білого Металевого Бика повинні бути ситними. Одними салатами з овочів і легкими закусками господині не відбудуться, і підготуватися до зустрічі Нового року потрібно більш cерйозно. Головне, щоб на столі не було телятини і яловичини, так як господар майбутнього року (Бик, - Ред) вас не зрозуміє.

Пропонуємо до вашої уваги кілька смачних святкових страв, які швидко готуються в духовці. Навіть якщо ви працюєте 31 грудня, то після роботи увечері вам вистачить кілька годин, щоб все приготувати. Досить заздалегідь нарізати і приправити спеціями м'ясо, овочі або рибу, а духовка зробить усю решту роботи.

Курка з овочами в духовці

Інгредієнти:

Для приготування цієї страви необхідно помити і почистити овочі, нарізати гарбуз середніми шматочками, моркву - кружальцями, цибулю - півкільцями. Помідори нарізати кубиками, попередньо знявши шкірку. Кабачок почистити і також нарізати кубиками. Перець нарізати соломкою. Часник порізати на тонкі пластини. Картоплю почистити і нарізати кільцями. Куряче м'ясо розділити на окремі частини і викласти на деко. Розкласти навколо м'яса овочі. Курку з овочами посолити і поперчити, додати улюблені спеції. Випікати при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Скумбрія з лимоном в духовці

Інгредієнти:

Скумбрію найкраще брати свіжу, не заморожену. Посоліть, поперчіть рибу, полийте лимонним соком всередині і зовні. Залиште на 30 хвилин. Цибулю і лимон наріжте кільцями. Викладіть рибу в фольгу, зробіть надрізи, помістивши в кожен з них по одному шматочку лимона і цибулі. Щільно замотайте скумбрію в фольгу і викладіть на деко. Запікати 40 хвилин при температурі 180°С.

Овочі-гриль в духовці

інгредієнти

Це універсальна страва на будь-який святковий стіл. Щоб овочі були більш пікантними, перед приготуванням їх потрібно замаринувати. Баклажани розріжте навпіл, потім наріжте півкільцями. Кабачки наріжте соломкою, моркву - скибочками, перець - великими шматочками, цибулю - товстими кільцями, гриби навпіл. Часник і петрушку потрібно дрібно порубати. Змішайте овочі з великою кількістю рослинної олії і столовою ложкою солі. Додайте приправи і залиште маринуватися 2 години.

В кінці маринування злийте рідину через друшляк. Духовку розігрійте до 250°. Викладіть овочі в форму для запікання на фольгу, накривши фольгою зверху. Через 15 хвилин потрібно зняти верхню частину фольги і запікати страву ще 5-10 хвилин.

Нагадаємо, які страви категорично не можна готувати для зустрічі року Бика 2021.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ