Вареники з картоплею нашвидкуруч: простий рецепт улюбленої страви українців

Традиційні українські вареники, так само як і борщ, вміють готувати більшість господинь. Однак, через брак часу порадувати своїх рідних вдається не так часто. Але цю ситуацію можна виправити. Якщо ви любите вареники, тоді представляємо вам простий рецепт приготування цієї смачної та ситної страви з тих інгредієнтів, які є у вас на кухні.

Вареники з картоплею нашвидкуруч: простий рецепт улюбленої страви українців - today.ua

Рецепт вареників з картоплею

Інгредієнти для тіста:

  • вода - 100 мл;
  • сметана - 3 столові ложки;
  • яйце - 1 штука;
  • борошно - 400 гр .;
  • сода - ½ чайної ложки;
  • сіль - ½ чайної ложки.

Інгредієнти для начинки:

  • картопля - 500 грамів;
  • вершкове масло - 70-100 гр .;
  • ріпчаста цибуля - 2 штуки;
  • цукор - 1 столова ложка;
  • сіль за смаком;
  • мелений перець - за смаком.

Вареники з картоплею нашвидкуруч: простий рецепт улюбленої страви українців Для початку готуємо начинку. Візьміть картоплю, очистіть її, наріжте і зваріть в заздалегідь підсоленій воді. Коли картопля звариться, злийте воду і додайте в картоплю половину вершкового масла, посоліть, поперчіть і зробіть пюре.

Дрібно наріжте цибулю та смажте її до рум'яного стану, в майже готову цибулю додайте цукор. Перемішайте половину цибулі з картопляним пюре, посоліть і поперчіть за смаком.

Для тіста потрібно спочатку просіяти борошно і змішати її з сіллю. У сметану додайте соду, добре перемішайте і перекладіть в борошно з яйцем. Поступово додаючи воду, місіть тісто для вареників.

Як тільки тісто буде готове, його необхідно загорнути в харчову плівку і дати трохи постояти.

Відріжте ¼ частина від тіста, скачайте в ковбаску товщиною приблизно 3 сантиметри і наріжте на шматочки по 1,3 сантиметра кожен. Розкатайте отримані шматочки тіста в тонкі кружечки.

Візьміть чайну ложку начинки, покладіть на середину кружечка тесту і защипніть краї. Таким же чином зліпіть всі вареники. Приступаємо до варіння вареників. Налийте в каструлю воду, підсолити, доведіть до кипіння і можете кидати туди наші вареники. Під час варіння помішуйте їх, щоб тісто не злиплося. Готові вареники подавайте до столу зі сметаною і зеленню, посипавши їх смаженою цибулею.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачну одеську закуску з баклажанів і моркви.

Кішки з блакитними очима - п'ять найкрасивіших порід
Домашні кішки бувають дуже красивими і навіть зачаровують. Експерти назвали п'ять порід кішок з яскраво-блакитними очима, зовнішність яких вражає і за...
Як приготувати смачний червоний борщ з магазинною заправкою за півгодини
Безумовно, самий смачний і корисний для здоров'я червоний борщ можна приготувати тільки з натуральних і якісних продуктів. Але що робити, якщо часу зо...
Алла Мазур назвала слово, яке її найбільше дратує після перенесеного онкозахворювання
Телеведуча Алла Мазур, яка недавно перемогла онкозахворювання, поділилася, яке слово її найбільше непокоїть і дратує післі перенесеної хвороби. Про це...
Енергоспівтовариство ЄС закликало Україну підвищити занадто занижені тарифи на електрику
В Енергетичному співтоваристві Євросоюзу заявили, що в Україні штучно занижені тарифи на електроенергію для населення. Європейські експерти закликають...
Алла Пугачова стала ведучою на виставці малюнків доньки Лізи - нове відео зоряного сімейства
Алла Пугачова і Максим Галкін побували на виставці малюнків дочки Лізи. Захід проходив в дитячій кімнаті в замку в селі Грязь. Нове домашнє відео зоря...