Вареники з картоплею нашвидкуруч: простий рецепт улюбленої страви українців

Традиційні українські вареники, так само як і борщ, вміють готувати більшість господинь. Однак, через брак часу порадувати своїх рідних вдається не так часто. Але цю ситуацію можна виправити. Якщо ви любите вареники, тоді представляємо вам простий рецепт приготування цієї смачної та ситної страви з тих інгредієнтів, які є у вас на кухні.

Вареники з картоплею нашвидкуруч: простий рецепт улюбленої страви українців - today.ua

Рецепт вареників з картоплею

Інгредієнти для тіста:

  • вода - 100 мл;
  • сметана - 3 столові ложки;
  • яйце - 1 штука;
  • борошно - 400 гр .;
  • сода - ½ чайної ложки;
  • сіль - ½ чайної ложки.

Інгредієнти для начинки:

  • картопля - 500 грамів;
  • вершкове масло - 70-100 гр .;
  • ріпчаста цибуля - 2 штуки;
  • цукор - 1 столова ложка;
  • сіль за смаком;
  • мелений перець - за смаком.

Вареники з картоплею нашвидкуруч: простий рецепт улюбленої страви українців Для початку готуємо начинку. Візьміть картоплю, очистіть її, наріжте і зваріть в заздалегідь підсоленій воді. Коли картопля звариться, злийте воду і додайте в картоплю половину вершкового масла, посоліть, поперчіть і зробіть пюре.

Дрібно наріжте цибулю та смажте її до рум'яного стану, в майже готову цибулю додайте цукор. Перемішайте половину цибулі з картопляним пюре, посоліть і поперчіть за смаком.

Для тіста потрібно спочатку просіяти борошно і змішати її з сіллю. У сметану додайте соду, добре перемішайте і перекладіть в борошно з яйцем. Поступово додаючи воду, місіть тісто для вареників.

Як тільки тісто буде готове, його необхідно загорнути в харчову плівку і дати трохи постояти.

Відріжте ¼ частина від тіста, скачайте в ковбаску товщиною приблизно 3 сантиметри і наріжте на шматочки по 1,3 сантиметра кожен. Розкатайте отримані шматочки тіста в тонкі кружечки.

Візьміть чайну ложку начинки, покладіть на середину кружечка тесту і защипніть краї. Таким же чином зліпіть всі вареники. Приступаємо до варіння вареників. Налийте в каструлю воду, підсолити, доведіть до кипіння і можете кидати туди наші вареники. Під час варіння помішуйте їх, щоб тісто не злиплося. Готові вареники подавайте до столу зі сметаною і зеленню, посипавши їх смаженою цибулею.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачну одеську закуску з баклажанів і моркви.

ДЖЕРЕЛОvesti-ua.net
Гороскоп на 10 травня для всіх знаків Зодіаку: Павло Глоба радить Водоліям позбутися непотрібних контактів, а Овнам - провести цей день із рідними
Гороскоп на понеділок, 10 травня 2021 року, обіцяє вдалий день для початку нових справ і повного перезавантаження свідомості. Зірки будуть на боці тих...
У НБУ розповіли, коли і кому можуть продати ПриватБанк
ПриватБанк планують вже незабаром виставити на продаж. Найбільший український банк не продаватимуть до закінчення економічної кризи, викликаного панде...
Ілон Маск розповів, чим небезпечний біткоїн: мільярдер не радить зберігати заощадження в криптовалюті
Американський учений, мільярдер і великий шанувальник цифрових грошей Ілон Маск не радить простим громадянам зберігати свої накопичення в криптовалюті...
Viber назвав три способи відправки повідомлень через месенджер
Viber пропонує своїм абонентам три типи розсилок, які вони можуть використовувати під час листування з родичами, друзями і колегами. Окремо для бізнес...
“Холостяк“ Михайло Заливако зізнався, хто на проекті цілувався краще за всіх
“Холостяк“ Михайло Заливако відповів на запитання підписників, які вони ставлять йому в коментарях в Instagram. Під час імпровізованого інтерв'ю харкі...