Today.ua

Як позбутися неприємного запаху в зливі кухонної раковини: 3 ефективні засоби

Іноді зі зливу кухонної раковини починає йти неприємний запах. Це відбувається через те, що люди зливають у нього залишки їжі та напої, миючі засоби та навіть бруд з овочів. І все це залишається на стінах труб та видає цей "аромат". Але є три ефективні народні засоби, які допоможуть усунути дрібні засмічення та нейтралізувати запах.

Сода

Це чудовий засіб, який допомагає господаркам не лише у приготуванні їжі. Соду часто використовують для очищення різних предметів та поверхонь. І для нейтралізації неприємного запаху в зливі вона також знадобиться. Потрібно лише висипати в злив три столові ложки соди і залити чашкою яблучного оцту. Через півгодини промийте трубу двома літрами окропу, а потім відкрийте кран із холодною водою на пару хвилин.

Лимонна кислота

Цей продукт також корисний в очищенні каналізації. Потрібно всипати в злив 100 г лимонної кислоти і влити склянку теплої (але не гарячої) води. Залиште лимонну кислоту у трубі на 20 хвилин, після чого промийте великою кількістю води – можна просто включити кран із теплою водою на кілька хвилин.

Гірчиця

Гірчичний порошок відмінно справляється з мікробами та мікроорганізмами, а також очищає наліт на трубах. Варто лише насипати в злив три або чотири столові ложки цього продукту і додати одну або дві склянки гарячої води. Однак такий метод можна використовувати у тому випадку, якщо під раковиною встановлені металеві труби, тому що пластикові можуть луснути від таких маніпуляцій.

Нагадаємо, що помити посуд можна засобами, знайденими на кухні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ