Today.ua

Як правильно прати взуття в пральній машині, щоб не зашкодити техніці: поради майстрів

Багато людей просто кидають кросівки, кеди або інше взуття в барабан пральної машини та включають будь-який зручний режим прання. Насправді такі дії можуть спричинити серйозну поломку побутової техніки. Тому майстри поділилися порадами про те, як випрати взуття та не нашкодити пральній машині.

Підготовка

Для початку варто визначити, чи придатне саме взуття для прання. Якщо говорити про текстильні кросівки та гумові вироби, то їх можна сміливо прати. А ось шкіряне взуття чи моделі з декоративними елементами краще не класти в барабан. Мало того, що зовнішній вигляд туфель може постраждати, то ще й техніка погано переносить прання такого взуття.

Перш ніж прати взуття в пральній машині, також важливо прибрати всі непотрібні елементи. Потрібно вийняти шнурки, дістати устілки та зняти всі металеві деталі, які можливо.

Прання

Прати взуття потрібно в спеціальному мішку або звичайній наволочці, щільно зав'язаній на вузол. Найкраще, якщо в барабані будуть додаткові м'які речі. Наприклад, можна покласти рушники. Це допоможе захистити техніку.

Щоб досягти максимальної ефективності прання, варто обробити плями на тканині засобом для виведення плям або звичайним миючим засобом для посуду перед тим, як класти в барабан.

Що стосується режиму прання, то краще вибирати "щадні" з невеликою кількістю обертів і без віджиму. Сушити взуття краще на свіжому повітрі, уникаючи прямих сонячних променів.

Пропонуємо також корисний лайфхак, який допоможе заощадити електроенергію під час прання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ