Деруни – це проста страва з картоплі, яка займає важливе місце в українській кухні. Є кілька варіантів їх приготування, і ми розповімо про те, як зробити деруни по-гуцульськи.
Деруни по-гуцульськи відмінно підійдуть для сніданку у родинному колі або навіть для святкової вечері. У вас точно будуть просити рецепт цієї простої в приготуванні, але дуже смачної страви.
Рецепт драників по-гуцульськи
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кілограм
- Яйця – 2 штуки
- Борошно - 2 столові ложки
- Часник – 1 зубчик
- Куркума – половина чайної ложки
- Сіль та перець - на смак
Начинка:
- М'ясо – 300 грамів
- Печериці чи інші гриби – 300 грамів
- Борошно - 1 столова ложка
- Цибуля – 1 цибулина
- Сметана – 2 столові ложки
- Часник – 1 зубчик
- Сіль та перець – на смак
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Соус:
- Цибуля – 1 цибулина
- Гриби – 3-4 штуки
- Сметана – 1 столова ложка
- Борошно – половина столової ложки
- Молоко – 100 мілілітрів
- Сіль та перець - на смак
Приготування:
- Відварене м'ясо потрібно нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сковороді до рум'яності, після чого протушкувати під закритою кришкою кілька хвилин.
- Гриби та цибулю слід дрібно нарізати, додати в сковороду до м'яса і смажити до готовності, посоливши і поперчивши.
- Отриману начинку потрібно перекласти в миску, а на рідині, що залишилася, обсмажити подрібнений часник.
- До нього треба додати сметану та столову ложку борошна.
- Протушкуйте одну хвилину і полийте цим соусом м'ясо з грибами, перемішайте.
- Начинка для драників готова.
- Картоплю потрібно очистити, помити та натерти на дрібній тертці разом із часником.
- Додайте до них борошно, яйця, мелений перець, сіль та куркуму.
- Ретельно перемішайте.
- На сковороді нагрійте олію і викладайте тісто тонким шаром.
- Коли дерун засмажився, на один бік потрібно покласти трохи начинки та накрити її другою частиною.
- Готові деруни потрібно покласти на деко, застелене пергаментом.
- А на сковороді, де смажилися деруни, обсмажити подрібнені гриби та цибулю для соусу.
- Їх потрібно посолити та поперчити, залити молоком та додати борошно.
- Перемішайте і додайте сметану.
- Протушкуйте соус 3-5 хвилин, полийте їм деруни і поставте їх у нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
- Після цього подавайте їх на стіл у гарячому вигляді.
Смачного!
А раніше ми розповідали про секретний інгредієнт, який потрібно додати до тіста для дерунів, щоб вони не розвалювалися під час смаження.