Як вибрати солодку та стиглу вишню: корисні лайфхаки допоможуть купити смачні ягоди

Автор: Ольга Березовська

Купити стиглу та солодку вишню на ринку чи в магазині буває не просто. Часто відбувається ситуація, коли людина вибирає красиві та яскраві плоди, а прийшовши додому розуміє, що вони надто кислі, щоб їх їсти. Тому досвідчені господині розповіли, на що потрібно звертати увагу при виборі вишні, щоб побалувати себе та сім'ю справді смачними дарами природи.

Як вибрати солодку та стиглу вишню: корисні лайфхаки допоможуть купити смачні ягоди - today.ua

Як купити стиглу вишню?

Підійшовши до прилавка з вишнею, покупцям варто звернути увагу на зовнішній вигляд ягід. Вибирати краще плоди насиченого кольору, пружні та з блискучою шкіркою. Варто пам'ятати, що стигла вишня має бути темно-червоного, бордового або майже чорного кольору, залежно від сорту.

Пом'яті, липкі або з темними плямами ягоди краще не брати. Це говорить про те, що вони були зірвані давно і навряд чи потішать смаком.

Варто оцінити і аромат вишні. Ягоди не повинні пахнути кислим. Швидше за все, такі плоди зберігалися дуже довго і почали псуватися.

Популярні зараз

У Верховній Раді визнали, що в Україні закінчились гроші для зарплат військовим: який вихід бачить влада

З'явився коментар щодо ймовірної депортації українських чоловіків із Чехії

Десна принесе забруднену воду до Києва 10 вересня: як намагаються запобігти ситуації

На планеті стрімко підвищується рівень Світового океану: в ООН говорять про затоплення значної частини суші

Як вибрати солодку та стиглу вишню: корисні лайфхаки допоможуть купити смачні ягоди

Також важливо подивитися і на гілочки. Вони обов'язково мають бути яскраво-зеленого кольору, а не коричневі. До речі, ягоди без гілочок краще не купувати, тому що саме завдяки "хвостикам" плоди зберігають соковитість довгий час.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При покупці можна попросити продавця спробувати вишню. Людина, яка впевнена в якості свого товару, точно не відмовить.

Пропонуємо також рецепт смачного та густого варення з вишні.