Today.ua

Як визначити шкідливу олію: допоможе один препарат із домашньої аптечки

На ринку присутні багато шкідливих продуктів, але не завжди виходить одразу це зрозуміти. Є простий спосіб визначити якість рослинної олії – знадобиться лише один препарат із домашньої аптечки.

Дізнатися про неякісне масло можна простим способом. Потрібно використовувати звичайний йод, який є у більшості будинків. Він дозволить виявити шкідливі домішки, які недобросовісні виробники можуть вводити до складу.

Знадобиться йод та склянка. Влийте трохи олії в ємність, а зверху додайте кілька крапель йоду. Якщо речовина пішла на дно і почала розшаровуватися, можна зробити висновок про сумнівну якість такого продукту. Таку олію краще не використовувати для приготування їжі.

Яка олія найкорисніша для здоров'я

Медики та дієтологи радять використовувати в раціоні якісні рослинні олії, багаті на корисні речовини. Серед них оливкова олія, кунжутна та олія авокадо.

Оливкова олія

Вона багата на вітамін Е, який відомий як антиоксидант. Олеїнова кислота у складі має протизапальні та антиканцерогенні властивості. Воно сприяє зниженню артеріального тиску, запобіганню окисленню холестерину і може запобігти багатьом захворюванням, серед яких цукровий діабет та ожиріння.

Олія авокадо

Олія допомагає захистити печінку від метаболічних хвороб, знизити кров'яний тиск та рівень холестерину в крові. Воно сприяє зменшенню цукру в крові та болю в суглобах.

Кунжутна олія

У кунжутній олії містяться корисні для серця антиоксиданти сезамінол і сезамол, які мають потенційну нейропротекторну дію проти багатьох захворювань. Вона знижує рівень цукру на крові. Сира підходь для приготування страв, а смажена – для заправки салатів.

Раніше вчені назвали олію, яка допомагає знизити ризик деменції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ