Today.ua

Як захистити мобільний телефон від вологи під час дощу: лайфхаки

Погода в Україні зіпсувалася у другій половині квітня. У багатьох регіонах йдуть дощі, тож актуальним стає питання "як захистити мобільний телефон від вологи". Є кілька простих лайфхаків, які допоможуть зберегти гаджет.

Чохол

Багато експертів радять придбати водонепроникний чохол, який захистить смартфон від вологи не лише під час дощу, а й, наприклад, на відпочинку біля водойм. Ці чохли спеціально розроблені так, щоб не пропустити всередину гаджета випадкові бризки води, які можуть зіпсувати пристрій. Тому заощаджувати на такій корисній штуці не варто.

Сумка із застібкою

Багато людей кладуть телефон у кишеню куртки чи джинсів і вирушають надвір. Але під час дощу смартфон краще носити у сумці із застібкою-блискавкою. Так краплі дощу точно не потраплять на гаджет.

Водонепроникні пакети

У продажу можна знайти багато варіантів герметичних пакетів на зип-застібці. Виробники деяких з них обіцяють, що в такому пакеті телефон можна навіть покласти у воду, і йому нічого не буде. Краще, звичайно, не експериментувати, але від кількох крапель дощу цей пристрій точно захистить.

Парасолька

Якщо потрібно відповісти на дзвінок або повідомлення на вулиці, коли йде дощ, краще прикрити гаджет парасолькою або стати під інше укриття. Така проста дія убереже телефон від попадання на нього вологи. Важливо пам'ятати, що навіть одна крапля, що потрапила на один із чутливих компонентів пристрою, може завдати йому серйозної шкоди.

Пропонуємо також дізнатися про грубі помилки під час заряджання телефону, які шкодять гаджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ