Today.ua

Як заморозити перець та баклажани на зиму, щоб овочі не втратили смак та зовнішній вигляд

Не всі заморожені овочі після розморожування на смак такі як свіжі. Під впливом холодних температур структура овочів змінюється, і вони втрачають свій зовнішній вигляд. Особливо це стосується соковитих овочів – помідорів, кабачків, перців та баклажанів. Ці овочі після розморожування можуть ставати гумовими та несмачними.

Щоб розморожені перці та баклажани вас не розчарували, досвідчені господині радять перед заморозкою запекти ці овочі, а потім уже покласти в морозилку.

Все просто. Для початку помийте овочі. Вимиті та висушені баклажани та перці викладіть на деко і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.

Коли овочі будуть готові, накрийте ненадовго фольгою, щоб вони пропарилися. Потім їх потрібно почистити. Зробити це після фольги буде неважко.

Очищені овочі перекладіть на пергамент і відправляйте у морозилку. Не обов'язково складати їх у zip-пакети, адже тоді овочі злипнуться, і під час розморожування їх потрібно буде відокремлювати один від одного.

Розморожені перці з баклажанами можна відразу використовуватися для салатів та супів. Вони вже практично готові до вживання.

Раніше повідомлялося, як правильно заморозити зелень на зиму, щоб вона не перетворилася на кашу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ