Фарбувати на Великдень яйця – це давня традиція. Але часто господарки стикаються з тим, що під час варіння шкаралупа лопається, тому використовувати їх для прикраси вже не можна. Пропонуємо кілька лайфхаків, які допоможуть зварити яйця так, щоб вони залишилися цілими.
![Як зварити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися Як зварити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2024/04/pexels-estudio-gourmet-2985167-768x512.jpg)
Сода
Досвідчені господині рекомендують дістати яйця з холодильника за 20-30 хвилин до варіння, щоб вони стали кімнатної температури. У каструлю або сотейник потрібно набрати достатню кількість води та додати одну столову ложку харчової соди. Цікаво, що багато хто кладе яйця в холодну воду, але варто опускати їх уже в окріп. Проварити яйця потрібно 7-8 хвилин. Після цього залити яйця холодною водою на 10-15 хвилин.
Метод 4-8-10
Шеф-кухарі часто використовують саме цей метод, щоб отримати варені яйця, що не потріскалися. Вони кладуть яйця в каструлю з теплою водою, додають дрібку солі та ставлять на вогонь. Після того, як вода закипить, вони вимикають вогонь, але не прибирають із плити. Щоб вийшли яйця некруто, їх потрібно дістати через 4 хвилини, в мішечку – через 8 хвилин, а круто – через 10 хвилин.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Лимонний сік або оцет
Деякі господині додають у воду, у якій варять яйця трохи лимонного соку чи оцту. Ці продукти можуть трохи пом'якшити шкаралупу, тим самим роблячи її більш стійкою до пошкоджень. У такий спосіб можна зберегти яйця цілими під час варіння.
Пропонуємо також кілька способів фарбування яєць без використання хімічних фарбників.