Заварне тісто для вареників, яке легко ліпиться та не розварюється: покроковий рецепт

Автор: Ольга Березовська

Вареники з картоплею, капустою, вишнями або сиром – це улюблена страва багатьох українців. Як приготувати ідеальне тісто для них, щоб воно добре ліпилося і не розвалювалося під час варіння?

Заварне тісто для вареників, яке легко ліпиться та не розварюється: покроковий рецепт - today.ua

Ми поділимося простим рецептом заварного тіста для вареників, яке добре тримає форму і не розварюється.

Заварне тісто для вареників

Інгредієнти:

  • Вода – 200 мілілітрів
  • Борошно - 500 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Сіль – дрібка

Варіант начинки:

  • Вишні – 400 грамів
  • Цукор – 3 столові ложки

Заварне тісто для вареників, яке легко ліпиться та не розварюється: покроковий рецепт

Популярні зараз

В Україні мають намір перенести початок нового навчального року на серпень

В Україні продають дешеві смарт-квартири: як виглядає житло за 10 000 доларів

У Верховній Раді пояснили, хто отримає право на економічне бронювання від мобілізації

Тариф на світло в Україні зросте вдвічі: “Рішення дуже болюче“

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і вбийте у неї яйце.
  2. Додайте дрібку солі і трохи збийте виделкою.
  3. Просійте через сито більшу частину борошна і додайте в яйце.
  4. Замісіть так, щоб все борошно намокло.
  5. Закип'ятіть склянку питної води та повільно влийте в тісто.
  6. Ретельно перемішайте.
  7. Поступово всипайте в суміш борошно, що залишилося, замішуючи м'яке, еластичне і не липке тісто.
  8. Тісто для вареників готове.
  9. Тепер можна змішати вишню з цукром та приступати до формування вареників.
  10. Розділіть тісто на три частини і кожну розкатайте у пласт завтовшки 3-5 міліметрів.
  11. За допомогою чашки або склянки виріжте невеликі кружечки з тіста.
  12. Покладіть на кожен трохи начинки та защипніть краї.
  13. У каструлі закип'ятіть воду, додайте дрібку солі і варіть у ній вареники 5-7 хвилин після закипання.
  14. Злийте воду і перекладіть вареники в миску, додайте вершкове масло і подавайте до столу.

Заварне тісто для вареників, яке легко ліпиться та не розварюється: покроковий рецепт

Смачного!

Пропонуємо також рецепт тонкого тіста для піци, яке виходить навіть у недосвідчених кухарів.