Вареники з картоплею, капустою, вишнями або сиром – це улюблена страва багатьох українців. Як приготувати ідеальне тісто для них, щоб воно добре ліпилося і не розвалювалося під час варіння?
![Заварне тісто для вареників, яке легко ліпиться та не розварюється: покроковий рецепт Заварне тісто для вареників, яке легко ліпиться та не розварюється: покроковий рецепт - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2024/01/dfhtybrb-768x459.jpg)
Ми поділимося простим рецептом заварного тіста для вареників, яке добре тримає форму і не розварюється.
Заварне тісто для вареників
Інгредієнти:
- Вода – 200 мілілітрів
- Борошно - 500 грамів
- Яйце – 1 штука
- Сіль – дрібка
Варіант начинки:
- Вишні – 400 грамів
- Цукор – 3 столові ложки
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і вбийте у неї яйце.
- Додайте дрібку солі і трохи збийте виделкою.
- Просійте через сито більшу частину борошна і додайте в яйце.
- Замісіть так, щоб все борошно намокло.
- Закип'ятіть склянку питної води та повільно влийте в тісто.
- Ретельно перемішайте.
- Поступово всипайте в суміш борошно, що залишилося, замішуючи м'яке, еластичне і не липке тісто.
- Тісто для вареників готове.
- Тепер можна змішати вишню з цукром та приступати до формування вареників.
- Розділіть тісто на три частини і кожну розкатайте у пласт завтовшки 3-5 міліметрів.
- За допомогою чашки або склянки виріжте невеликі кружечки з тіста.
- Покладіть на кожен трохи начинки та защипніть краї.
- У каструлі закип'ятіть воду, додайте дрібку солі і варіть у ній вареники 5-7 хвилин після закипання.
- Злийте воду і перекладіть вареники в миску, додайте вершкове масло і подавайте до столу.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт тонкого тіста для піци, яке виходить навіть у недосвідчених кухарів.